MÁV: Havi félmilliárdot emésztett fel a koronavírus, ötödére esett vissza a forgalom

2020. június 18. 10:02

Havi 400-500 millióba került a MÁV-nak a vírus elleni védekezés, erről Homolya Róbert a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója számolt be. Mindössze négy igazolt koronavírus megbetegedés volt a 38 ezer munkavállalóval rendelkező MÁV-csoportnál a teljes járványidőszak alatt. Az utasszámban jelentős volt a csökkenés, bizonyos időszakokban elérte a 80 százalékot a visszaesés.


Homolya Róbert a koronavírus-járvány a MÁV-ot érintő hatásairól a Növekedés.hu-nak számolt be a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója. Mint mondta, a szigorú intézkedéseknek köszönhetően megakadályozták, hogy kollégáik tömegesen fertőződjenek meg: mindössze négy igazolt koronavírus megbetegedés volt a 38 ezer munkavállalóval rendelkező MÁV-csoportnál a teljes járványidőszak alatt.

Homolya arról is beszélt, hogy a járvány miatt nemzetközi forgalom szinte teljesen megszűnt márciusban, 99 százalékkal csökkent Európa-szerte. A járvány csúcsidőszakában csak néhány bécsi járat maradt meg, míg belföldön a távolsági közlekedés 90 százalékkal esett vissza. A budapesti elővárosi járatoknál, amelyek minden második utast adják a vasúttársaságnál, 80 százalékos volt az utasszám csökkenés - közölte.

Homolya Róbert arról is beszélt, hogy miközben a bérlet- és jegyárbevételek óriási léptékben, havi több milliárd forinttal estek vissza, a védekezés költségei körülbelül havi 400-500 millió forintos pluszterhet jelentettek a vállalatnak. A helyzet szerencsére most már javul, megindult a visszarendeződés - mondta az elnök-vezérigazgató, aki szerint mióta a járványügyi szabályok fellazultak, látványosan nő az utasok száma.

Az elővárosi járatokon eltérő arányokat láttunk, de van ahol már 50 százalékos a kihasználtság

- mondta az elnök-vezérigazgató.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?