Csak így lehet jogsit szerezni most Budapesten: itt a minisztériumi rendelet

2020. május 18. 11:30

Az ország minden részében újraindulnak a közlekedési vizsgák és utánképzések, miután május 18-tól Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat.

A kormány hétvégén hozott döntésével összhangban mától Budapesten is újraindulhatnak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok. A korlátozó intézkedések feloldásával összhangban már múlt hét pénteken megkezdődhetett a Pest megyei vizsgák szervezése.

A gördülékeny folyamatok érdekében a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "a közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta az elővigyázatossági óvintézkedések szigorú betartatása mellett összesen közel 3000 vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a Vizsgaközpontnak le kellett mondania."

A társaság a továbbiakban is csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés - maszk és kesztyű - viselése. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm