Újabb határszakaszokat nyit meg Ausztria: Magyarország felé is lehet majd jönni

Újabb határszakaszokat nyit meg Ausztria: Magyarország felé is lehet majd jönni

2020. május 16. 18:31

Több határszakaszt is megnyit Ausztria június közepétől.

Június 15-től Ausztria teljesen megnyitja a határait Magyarország, Csehország és Szlovákia felé - jelentette be szombaton az osztrák belügyminiszter. A Reuters szerint az osztrákok nem sokkal ezelőtt döntöttek arról, hogy Németország, Svájc és Lichtenstein felé is megnyitják a határaikat.

A kétszakaszos nyitás jegyében péntektől pedig már csak szúrópróbaszerű ellenőrzésekre lehet számítani az osztrák-német határon. Már szerda reggeltől több kisebb határátkelő megnyitott Ausztria és Bajorország között az ingázók és a helyi lakosok előtt. Az Olaszországgal közös határszakaszról még nem döntöttek, elképzelhető, hogy ott később oldják fel a korlátozásokat.

Szerdán egyébként már megnyitottak két határátkelőt Magyarország és Ausztria között is, Jánossomorja és Andau, valamint az Alsószölnök és Neumarkt között nyílt meg az átkelés lehetősége a személyforgalom előtt. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor arról beszélt, hogy elsősorban az ingázók miatt oldották fel a korlátozást. A Jánossomorja és Andau közötti átkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti átkelő pedig 7 és 19 óra között van nyitva. Június közepétől pedig várhatóan az egész határszakaszt megnyitják.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?