Újabb határszakaszokat nyit meg Ausztria: Magyarország felé is lehet majd jönni

Újabb határszakaszokat nyit meg Ausztria: Magyarország felé is lehet majd jönni

2020. május 16. 18:31

Több határszakaszt is megnyit Ausztria június közepétől.

Június 15-től Ausztria teljesen megnyitja a határait Magyarország, Csehország és Szlovákia felé - jelentette be szombaton az osztrák belügyminiszter. A Reuters szerint az osztrákok nem sokkal ezelőtt döntöttek arról, hogy Németország, Svájc és Lichtenstein felé is megnyitják a határaikat.

A kétszakaszos nyitás jegyében péntektől pedig már csak szúrópróbaszerű ellenőrzésekre lehet számítani az osztrák-német határon. Már szerda reggeltől több kisebb határátkelő megnyitott Ausztria és Bajorország között az ingázók és a helyi lakosok előtt. Az Olaszországgal közös határszakaszról még nem döntöttek, elképzelhető, hogy ott később oldják fel a korlátozásokat.

Szerdán egyébként már megnyitottak két határátkelőt Magyarország és Ausztria között is, Jánossomorja és Andau, valamint az Alsószölnök és Neumarkt között nyílt meg az átkelés lehetősége a személyforgalom előtt. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor arról beszélt, hogy elsősorban az ingázók miatt oldották fel a korlátozást. A Jánossomorja és Andau közötti átkelő 5 és 21 óra között, az Alsószölnök és Neumarkt közötti átkelő pedig 7 és 19 óra között van nyitva. Június közepétől pedig várhatóan az egész határszakaszt megnyitják.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?