2 °C Budapest

Percről percre: a legfontosabb hírek a koronavírus-járványról május 10-én

2020. május 10. 06:25

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő.2020.05.10 19:31Soha nem látott kerékpárforgalom volt a fővárosban: ezen érdemes elgondolkodniNormál napi rekordok dőltek meg szombaton több budapesti biciklis mérőponton is, az egész városban érezhető a kerékpáros forgalom növekedése. Csak egy napon, a 2018-as I bike Budapest felvonuláson bicikliztek többen a Bem rakparti és Árpád hídi kerékpárszámlálók felett, amikor a 25000 fős felvonulás érintette ezeket a pontokat. A Kerékpárosklub szerint az adatok bizonyítják: sokkal több budapesti ülne kerékpárra, ha több kerékpársáv lenne.

A koronavírus és a járványhelyzet testi-lelki jóllétre gyakorolt hatását vizsgáló nemzetközi felmérésben is részt vesz Magyarország - közölte a Semmelweis Egyetem. Az online kérdőív május elsejétől magyarul is elérhető.

2020.05.10 17:45
Magas kockázati besorolást kapott egy északkelet-kínai város, a járvány újabb hullámától tartanak

A járványügyi kockázatok szempontjából legmagasabb kockázati besorolást kapta egy három fokozatú skálán az északkelet-kínai Csilin tartomány Sulan városa - közölték a helyi hatóságok vasárnap, ez a koronavírus-járvány újabb hullámát jelezheti Kína északkeleti részén. A helyi tisztségviselők közepesről magasra emelték a kockázati szintet, miután egy nappal korábban alacsonyról közepesre növelték ezt.

Az intézkedést annak nyomán hozták, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, és május 9-én már 11 új esetet regisztráltak Sulanban. A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel. A csilini tartományi kormányzat bejelentette, hogy fokozták a járványügyi óvintézkedéseket Sulanban, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket, s bezáratták az iskolákat.

Az állami egészségügyi bizottság tájékoztatása szerint az új fertőzöttek száma Kínában a sulani esetekkel 14-re gyarapodott május 9-én. Április 28. óta nem volt ennyi új eset. A járvány eredeti kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhan városában is újabb fertőzöttet azonosítottak, pedig ott több mint egy hónapja nem volt erre példa. Az északkelet-kínai Harbinban, Hejlungcsiang tartomány székhelyén, és Senjangban, Liaoning tartomány székhelyén is regisztráltak egy-egy friss esetet.

A senjangi fertőzött egy 23 éves férfi, aki Csilin tartományból érkezett Liaoning tartomány székhelyére május 5-én. Kína csütörtökön nyilvánította hivatalosan alacsony kockázati besorolásúnak az ország egész területét. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 83 994 esetet tartottak nyilván vasárnap este. A vírus okozta betegségnek nem volt új halálos áldozata, a halottak száma továbbra is 4637, a gyógyultaké pedig 79 144.

2020.05.10 16:35
Szlovákiában május 20-ra ígéri a korlátozások feloldásának új szakaszát a kormányfő

Várhatóan május 20-tól kezdődhet meg Szlovákiában az új koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésével összefüggésben márciusban bevezetett korlátozások feloldásának új, immár negyedik szakasza - jelentette be Igor Matovic, szlovák kormányfő. Szlovákiában április 22-én kezdték el a korlátozások feloldásának első szakaszát, akkor a kisebb alapterületen működő üzletek és szolgáltatások nyithattak meg.

Május 6-án a kormány egyidejűleg léptette érvénybe a kéthetes ciklusokban tervezett enyhítések második és harmadik fázisát, amivel lehetővé tették a nagyobb alapterületen működő üzletek és szolgáltatások, a kisebb bevásárlóközpontok, a kültéri sportpályák, a rövid távú szállást nyújtó intézmények megnyitását, és engedélyezték az istentiszteleteket, illetve kinyithattak az éttermek és bárok teraszai is. A negyedik szakaszban a mozik, az uszodák, a bevásárlóközpontok, a sportlétesítmények és vélhetően az iskolák, óvodák megnyitásával is számolnak.

Még ahhoz képest is megdrágultak a magyar termesztésű zöldségek és gyümölcsök a piacokon, mint amit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) éves összevetésben megállapított. A hazai a szezon kezdetén mindig drágább, de a jelenlegi járványhelyzet csak rátett az árakra még egy lapáttal. A Pénzcentrum most annak járt utána, milyen árakkal szembesül az, aki a piacokon a magyar termékeket keresi.

2020.05.10 15:58
Valamelyest enyhült a brit kormány otthonmaradási előírása

Valamelyest enyhült vasárnap a brit kormány által a koronavírus-járvány megfékezése végett hét hete meghonosított előírás, amely eddig a legszükségesebb esetek kivételével otthonmaradásra kötelezte a lakosságot. Boris Johnson miniszterelnök vasárnap délután a Twitteren új felhívást tett közzé, amelynek megfogalmazása szerint mindenki tartózkodjon otthon, "amennyire ez csak lehetséges", és "ha tud", dolgozzon otthonról.

Nagy-Britanniában március 23. óta csak a legszükségesebb esetekben - alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése, illetve szükség esetén orvosi ellátás céljából - lehetett kilépni az utcára, emellett napi egy szabadtéri testedzés volt engedélyezett. Kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember nem tartózkodhatott együtt közterületen, akkor sem, ha családtagokról van szó. Munkába csak azok utazhattak, akik az egészségügyben vagy más, kiemelt fontosságúként meghatározott területen dolgoznak, és munkájuk otthonról nem elvégezhető.

2020.05.10 15:36
Tüntetők szálltak meg bevásárlóközpontokat Hongkongban

Hongkong több pontján kormányellenes megmozdulások voltak vasárnap, több tucat tüntető különböző bevásárlóközpontokban adott hangot a kínai kormányzattal és a rendőrséggel szembeni elégedetlenségének. A tüntetők közössége által online szervezett Hongkongi Függetlenség menetét a hatóságok erős rendőrségi jelenléttel akadályozták meg. Több tucat, maszkot viselő aktivista ehelyett a különböző kerületekben lévő bevásárlóközpontokba vonult, hogy ott tartsanak kormányellenes tiltakozó akciót.

A hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy megmozdulásukkal megszegik a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírást, amelynek értelmében legfeljebb nyolcan gyülekezhetnek a köztereken. A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap úgy tudja, a rendőrség időközben oszlatással vetett véget a tiltakozásoknak. Az SCMP szerint százak vettek részt a megmozdulásokon.

A tiltakozók mindenekelőtt azt sérelmezték, hogy a hatóságok a koronavírus-járvány miatt elrendelt távolságtartási szabályokkal visszaélve próbálják korlátozni a polgári szabadságjogokat a Kínához tartozó különleges státusú közigazgatási területen. Az új koronavírus megjelenése háttérbe szorította a tavaly kibontakozott kormányellenes tüntetéshullámot, amelyet eredetileg egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki.

Az indulatokat azonban újra felszította, hogy április 18-án a rendőrség őrizetbe vett 15 közismert ellenzéki szereplőt a tavalyi tüntetésekkel összefüggésben. A helyzeten tovább rontott, hogy Peking kijelentette: két, hongkongi ügyekben illetékes ügynökségére - a Hongkongi és Makaói Ügyekért Felelős Irodára, valamint a kínai kormányzat hongkongi képviseleti irodájára - nem vonatkozik a város alaptörvényében szereplő, a beavatkozást tiltó cikkely.

2020.05.10 15:15
Horvátország fokozatosan újranyitja határait

Horvátország vasárnaptól fokozatosan újranyitja határait: beléphetnek azok a külföldi állampolgárok, aki üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okok miatt utaznak az országba - derült ki a válságstáb vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A rendelet szerint azok a külföldi állampolgárok és családtagjaik, aki rendelkeznek Horvátországban ingatlannal vagy hajóval, illetve temetésre érkeznek az országba, és ezt megfelelő dokumentumokkal alá is tudják támasztani, átléphetik a határt. Amennyiben más, nem előrelátható személyes okok miatt utaznának Horvátországba, azt megelőzően beutazási engedélyt kell kérvényezniük az uzg.covid@mup.hr email-címen. Ugyanez vonatkozik az üzleti utakra is. Amennyiben az illető rendelkezik meghívóval, átlépheti a határt, ellenkező esetben itt is kérvényezni kell a belépést.

2020.05.10 15:07
Spanyolországban a hét minden napján több mint kétezerrel nőtt a gyógyultak száma

Spanyolországban a hét minden napján több mint kétezerrel nőtt azok száma, akik meggyógyultak az új koronavírus okozta fertőzésből - tájékoztatott a spanyol egészségügyi minisztérium vasárnap. A tartományokból érkező adatok összesítése szerint az elmúlt 24 órában 2214 pácienst nyilvánítottak ismét egészségesnek, velük együtt már több mint 136 ezren győzték le a kórt. A halálozás második napja ismét kétszáz alatt van: vasárnapra 143-an vesztették életüket a fertőzés következtében, amely eddig 26 621 ember halálát okozta.

A SARS-CoV-2 nevű vírust 621 vizsgált személynél mutatták ki az elmúlt egy napban, a szaktárca csak a legmegbízhatóbbnak tartott PCR-teszttel azonosított fertőzéseket tekinti új eseteknek. Ez az eljárás január vége óta 224 390 esetben hozott pozitív eredményt, ellenanyag-vizsgálattal további 40 273 fertőzést igazoltak. Az Egyesült Államok után Spanyolországban regisztrálták a legtöbb koronavírusos esetet a világon.

Hat mentődolgozó fertőződött meg koronavírussal, a mentők 15 ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget - mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, Dr. Csató Gábor a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban márciusban 1,7 százalékra lassult a fogyasztói árak éves növekedési üteme a februári 2,3 százalékról, amiben döntő szerepe volt annak, hogy az energiaárak 3,6 százalékkal csökkentek márciusban a februári 2,3 százalékos emelkedés után.

2020.05.10 11:48
Oroszországban nyolcadik napja 10 ezer feletti a napi új igazolt esetek száma

Oroszországban az elmúlt egy nap alatt 11 012-vel 209 688-ra nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma a vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint; a napi emelkedés immár nyolcadik napja meghaladja a 10 ezret. A napi növekmény arányait tekintve ugyanakkor az eddigi legalacsonyabb értéket, 5,5 százalékot mutatta. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 42,4 százalékánál a Covid-19-betegség lefolyása tünetmentes.

A 85 orosz régió közül a fertőzöttek száma 33-ban haladja meg az ezret. Az aktív esetek száma 8534-gyel 173 476-ra, halálozásoké 88-cal 1915-re, a gyógyultaké pedig 2390-nel 34 306-ra emelkedett. Az országos napi növekmény több mint felét, 5551 főt Moszkvában mutatták ki, ahol ezzel 109 740-re nőtt az ismertté vált fertőzöttek száma. Az aktív esetek száma a fővárosban 94 882, a halottak száma 58-cal 1068-ra, a gyógyultaké pedig 1011-gyel 13 790-re nőtt. Az eddig elvégzett tesztelések száma a járvány kezdete óta vasárnapra meghaladta az 5,4 milliót. Covid-19-szűrésen az elmúlt nap alatt 226,4 ezren estek át. Fertőzés gyanújával 243,4 ezer embert tartanak megfigyelés alatt.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, miniszterhelyettes elmondta 163 064 ember fordult segítségéért a kormányhoz azért, mert a járvány következtében elveszítette a munkáját. A gazdaságvédelmi akcióterv a munkahelyek védelmére, munkahelyteremtére összpontosít - mondta el. Annyi munkahelyet kell termeteni, amennyi a koronavírus járvány következtében elveszett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Magyarországon nem visszaesés, hanem növekedés lesz idén, a jegybank tartja a 2-3 százalékos növekedési prognózisát - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Hozzátette: a sorra megjelenő európai növekedési prognózisok sokfajta megközelítést tükröznek.

Áprilisban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek a világpiaci élelmiszerárak, részben a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett keresletvisszaesés hatására.

Az otthoni munkavégzést biztonságosan és 1-2 nap alatt megoldották a magyarországi pénzintézetek, az illetékeseik szerint a távoli munkavégzés lehetőségét tartósan, a járvány utáni időkben is fenn kívánják tartani, a korábbinál nagyobb mértékben fogják alkalmazni.

2020.05.10 08:50
Szerbiában meghaladta a tízezret az igazolt fertőzöttek száma

Szerbiában elérte a tízezret az igazolt fertőzöttek száma, Montenegróban viszont napok óta egyetlen új esetet sem vettek nyilvántartásba, és a nyugat-balkáni országok többségében átlagosan 10-20 új fertőzöttet regisztrálnak naponta. Szerbiában szombatról vasárnapra 9943-ról 10 032-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Járványügyi szakemberek szerint a nyár közepéig még elszórtan lesznek új fertőzöttek, ám nagyobb számú új megbetegedésre nem kell számítani, késő ősszel viszont várhatóan újra megjelenik a vírus.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 862-ről 870-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A központi bank adatai szerint mintegy 45 ezren éltek a vállalati és személyi hitelek felajánlott három hónapos törlesztési moratóriumának lehetőségével, így összesen 1,3 milliárd euró (454,4 milliárd forint) értékű hiteltörlesztés várja a május végét.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 1586-ról 1622-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. A helyi sajtó értesülése szerint a kormány vasárnap dönt arról, hogy hétfőtől megnyitják-e a bevásárlóközpontokat és a vendéglátóhelyeket, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a sajtó úgy értesült, hogy egyelőre nem lehet újabb enyhítésekre számítani, a korlátozó intézkedések zöme hatályban marad.

Montenegróban négy napja nem jelentettek új esetet, a fertőzöttek száma 324.

Az Adria-parti ország a tervek szerint július elsején nyitja meg az idei idegenforgalmi szezont, és "koronavírus-mentes övezetként" akarja vonzani a turistákat.

Az illetékesek szerint távolabbi országokból nem valószínű, hogy érkeznek utazók, ám a szomszédos országok turistái még megmenthetik a szezont, az sem zárható ki azonban, hogy bizonyos országokból, ahol alacsony a fertőzöttek száma - például Németországból, Csehországból, Szlovéniából, Szlovákiából és Ausztriából - indíthatnának célzott járatokat a montenegrói tengerpartra.

Bosznia-Hercegovinában szombatról vasárnapra 2070-ről 2090-re emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az illetékes szervek tájékoztatása szerint eddig az idegenforgalmi szektor szenvedte el a legnagyobb károkat a koronavírus-járvány miatt. Az utazási irodák bíznak abban, hogy hamarosan megnyílnak a határok, és újra érkezhetnek turisták az országba, ha viszont ez elmarad, és a járványügyi helyzet Európában nem nagyon változik, akkor remélik, hogy a hazai turizmus fellendül, hiszen az utazni vágyók külföldi úti célokat nem, boszniaiakat viszont meglátogathatnak.

Az elhunytak 21 százaléka vidéki, 79 százalékuk pedig Pest megyei vagy budapesti. A legfrisebb hírek szerint 8 halálos áldozatot szedett a koronavírus. Az újabb áldozatok közül 5 nő volt, 3 férfi és mind 70 éven felüliek voltak.

Meghaladta a négymilliót a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma világszerte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat késő esti összesítésében. A hivatalos adatok szerint eddig 4 004 224 esetet, valamint 277 860 halálos áldozatot jegyeztek fel globálisan. A felgyógyultak száma 1 348 383 volt.

2020.05.10 08:03
Félelmetes pusztítást okoz a koronavírus egy kis európai országban

Hetek óta Belgiumban jelentik a legtöbb koronavírus okozta halálesetet a lakosság arányában a nagyobb országok közül, az alig 11,5 milliós európai ország olyan epicentrumokat is megelőzött, mint Olaszország, Spanyolország vagy az Egyesült Államok. A drasztikus számokat a belgák főleg statisztikai módszertanbeli különbségekkel okolják, hiszen olyan idősotthonokban történt haláleseteket is a koronavírusnak regisztrálnak, melyek esetén csak a gyanúja merült fel a fertőzésnek - írja a Portfolio.

2020.05.10 07:51
Karanténban van a járvány elleni küzdelem három amerikai vezető személyisége

Karanténba vonult szombaton a koronavírus-járvány elleni küzdelem három amerikai vezető személyisége: Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) vezetője, Robert Redfield, a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója és Stephen Hahn, az élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) vezetője. Egyik egészségügyi szakember sem kívánt nyilatkozni, de amerikai sajtóértesülések szerint valamennyien kapcsolatban voltak az amerikai alelnök, Mike Pence sajtófőnökével és szóvivőjével, Katie Millerrel, akinél pénteken állapították meg a vírusfertőzést.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő.

2020.05.10 07:15
Brazíliában meghaladta a tízezret a halottak száma

Brazíliában meghaladta a tízezret az új koronavírussal kapcsolatos halálesetek száma, míg a kórral fertőzötteké már több mint százötvenezer. Ezzel Brazília a hatodik helyre került az államok között a halálos áldozatok alapján felállított listán. A brazil szaktárca hivatalos adatai szerint 10 627 a halottak száma, míg a fertőzötteké 155 939. Ez utóbbi szám a valóságban feltehetően sokkal több, mert nincs elég teszt. Szombat estig 24 óra alatt 730 ember halt meg a kórban, és 10 611 újabb megbetegedést regisztráltak. A járvány terjedésének gyors üteme miatt a 210 millió lakosú Brazília vált Latin-Amerika leginkább fertőzött országává.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő.

Rengeteg tényező befolyásolja azt, hogyan drágul egyes élelmiszerek ára a szezonális hatástól kezdve az infláción át a sertéspestisig - az áprilisi árakra pedig már a koronavírus járvány is megtette a hatását. Mindebből az egyszeri vásárló viszont csak annyit érzékel, hogy amíg mondjuk egy évvel korábban 15 ezer forintból ki lehetett hozni egy nagyobb bevásárlást, addig most közelebb van a 18 ezer forinthoz ez az összeg. Ez természetesen nagyban függ attól is, milyen termékeket pakolunk a kosárba, ezért lehetséges, hogy egészen máshogy érzékeli az árváltozásokat egy pályakezdő fiatal, mint egy házastársával élő nyugdíjas, vagy éppen egy családanya. A Pénzcentrum most azt vizsgálta, hogy egy-egy ilyen vásárlói réteg tagjai között milyen különbségek tapasztalhatók, mennyire hat rájuk másként a bolti drágulás, attól függően, milyen termékeket vesznek és mennyit.

2020.05.10 06:33
Meghaladta a négymilliót az igazolt esetek száma világszerte

Meghaladta a négymilliót a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma világszerte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat késő esti összesítésében. A hivatalos adatok szerint eddig 4 004 224 esetet, valamint 277 860 halálos áldozatot jegyeztek fel globálisan. A felgyógyultak száma 1 348 383 volt. Az adatokból az derül ki, hogy lassul a fertőzés terjedése. Ez abból is kitűnik, hogy a fertőzöttek száma egymillióról kétmillióra 13 nap alatt duplázódott meg, míg kétmillióról négymillióra 26 nap alatt.

A jelentésben azonban hangsúlyozták: ezek a számok nem feltétlenül tükrözik a valóságot, minthogy számos országban csak a súlyos esetekben végeznek vírustesztet. A legtöbb fertőzött az Egyesült Államokban van, 1 305 199, a halottak száma 78 469. Fertőzöttből 150 000 ezernél több esetet regisztráltak Spanyolországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Oroszországban, Franciaországban és Németországban.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm