25 °C Budapest

Címke: nemzeti fejlesztési ügynökség (20 cikk)

MTI | 2013. július 5. 16:02

Jön az elektronikus ügyintézés az uniós pályázatoknál

A papírmentes pályázati rendszer kialakításának legújabb állomásaként 2013 júliusától az uniós támogatásról kötött szerződések egy részét elektronikusan, és ezáltal gyorsabban kapják meg a pályázók - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pénteken.

Pénzcentrum | 2013. február 9. 16:01

Ilyen lakásokat vesznek a magyar milliárdosok

Az ország lakosságának jelentős része még mindig a jelzáloghitelek terheit nyögi, sokan pedig csak álmodnak arról, hogy egyszer saját lakásba költözzenek. Eközben minden hónapban azzal szembesülnek a magyar lakástulajdonosok milliói, hogy a legnagyobb értéket képviselő vagyontárgyuk egyre kevesebbet ér a piacon. Az ország legdrágább lakásai azonban továbbra is több százmillió forintos álomösszegekért cserélnek tulajdonost a szupergazdagok között. Összegyűjtöttük a jelenlegi budapesti kínálat legdrágább lakásait.

Pénzcentrum | 2012. július 22. 18:52

Így kereshetsz percek alatt milliókat - trükkök az új kisadóval

Kinek éri meg választani a kormány által kitalált legújabb átalányadót, a kisadózó vállalkozások tételes adóját? Hogyan lehet pár perces videóklippel 10 milliót keresni? Mi számít valódi magyar élelmiszernek? Mit ajánlanak a bankok a nyárra, s hogyan tudunk a jövőben a mobiltelefonunkkal is fizetni? Ezekre a kérdésekre próbáltunk a héten választ adni. Interjúnkból kiderült, százezreket, tágabb értelemben véve milliókat érint ma Magyarországon a lakhatási szegénység. Eközben a statisztikák azt mutatják, nemhogy egymillióval, de eggyel sem nőtt a munkahelyek száma, ellenkezőleg: az első öt hónapban átlagosan 18 ezerrel kevesebben álltak alkalmazásban, mint egy évvel korábban.

Pénzcentrum | 2012. július 19. 14:32

Orbán: Új rendszer épül az EU-s források kifizetéséhez

A kis- és mikro vállalkozások fejlesztésére koncentráló Új Széchenyi terv keretében még 1700 milliárd forintra lehet pályázni, a terv népszerűségét pedig jelzi, hogy átlagosan percenként érkezik egy új pályázat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez - mondta Orbán Viktor, aki az NFÜ mai rendezvényén az ügynökség legfőbb reform pontjairól adott számot. A pályázati rendszer javításához tartozik, hogy a kormány egy 50 milliárd forintos önerő alapot hoz létre az elégtelen önerővel rendelkező vállalkozások segítésére - tette hozzá.

Pénzcentrum | 2012. május 7. 13:36

5 milliárd forintot kapnak a magyar óvodák

5 milliárd forint keretösszeggel jelent meg két pályázati felhívás az Új Széchenyi Terv keretében óvodafejlesztésre - tudatta lapunkkal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Pénzcentrum | 2011. február 22. 19:02

Új Széchenyi Terv: hol találod meg a kézikönyvet?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nagy érdeklődésre való tekintettel az országos könyvtárhálózat közel 400 közkönyvtárában is elérhetővé teszi az információs kiadványt. A Pályázati kézikönyv sok pályázó számára nyújthat hasznos segítséget, egyszerű és közérthető formában összegzi a pályázati lehetőségeket.

Magyar Hírlap | 2010. július 27. 08:47

Ferihegy elbukott: Budapest nem EU-tag?

Mára bebizonyosodott, hogy Magyarország és a Ferihegyi repülőtér valóban elbukott a hazánkat is ellenőrző repülésbiztonsági, úgynevezett ICAO-felülvizsgálaton. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hét végén tájékoztatta a Budapest Airport Zrt.-t - értesült a Magyar Hírlap.

Pénzcentrum | 2010. május 10. 11:02

Osztályfőnökök figyelem! Olcsó kirándulások elfeledett tájakra

A leghátrányosabb helyzetű kistérségek turisztikai kínálatát népszerűsíti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). A szervezet Leghátrányosabb Helyzetű Kistérségek Fejlesztési Programirodájának (LHH FPI) célja, hogy iskolai csoportokat csábítson Magyarország legszegényebb területeire.

Pénzcentrum | 2010. március 29. 11:32

Személyesen is kérhető már segítség a pályázatokhoz!

A lehetséges pályázók és a már nyertes uniós pályázattal rendelkezők minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében - az ország 176 településén elérhető Új Magyarország Pontok és a fővárosban eddig csak telefonon és interneten elérhető ügyfélszolgálata mellé - személyes központi ügyfélszolgálati irodát nyitott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A főváros VII. kerületében, az Ügynökség irodaházában, a Wesselényi és a Kazinczy utca sarkán a mai naptól nyílik lehetőség az érdeklődők kiszolgálására. A tervek szerint a pályázóknak szóló tájékoztató rendezvényekre is sor kerül az iroda új előadótermében.

Pénzcentrum | 2009. december 11. 09:02

Digitális táblák: neház helyzetben az iskolák

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség olyan szigorú feltételeket szab az iskolafenntartóknak digitális táblák beszerzésére, amelyeket egy részük valószínűleg képtelen lesz teljesíteni.

Pénzcentrum | 2009. november 12. 11:32

Kompenzálja a megemelkedett áfát az NFÜ

Kompenzációra jogosultak az áfaemelés következtében nehéz helyzetbe került beruházási projektek, a pluszforrást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) lehet igényelni - derül ki egy, a Magyar Közlönyben megjelent miniszteri rendeletből.

Világgazdaság | 2009. március 31. 08:30

Csúszik a kifizetés? Jár a késedelmi kamat!

Példát akar mutatni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és április 1-jétől kész késedelmi kamatot fizetni azoknak a pályázóknak, akik a vállalt határidőre nem jutnak hozzá az elnyert támogatáshoz.

Pénzcentrum | 2009. március 16. 16:15

Uniós támogatás magyar-ukrán együttműködésekre

Új területi együttműködési programot fogadott el az Európai Bizottság az unió külső határaiból származó egyenlőtlenségek csökkentésére. A Magyarország - Szlovákia - Románia- Ukrajna Európai Szomszédsági és Partnerségi Eszköz Határon Átnyúló Együttműködési Programra április közepétől lehet pályázni.