2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Ezeket lehet tudni a koronavírusban elhunyt krónikus betegekről


Az elhunytak 21 százaléka vidéki, 79 százalékuk pedig Pest megyei vagy budapesti. A legfrisebb hírek szerint 8 halálos áldozatot szedett a koronavírus. Az újabb áldozatok közül 5 nő volt, 3 férfi és mind 70 éven felüliek voltak.

413-ra emelkedett az igazoltak koronavírusos megbetegedésben elhunytak száma. A nyolc újabb áldozat mind idős volt, ketten is szenvedtek közülük Alzheimer-kórban, de a magas vérnyomás, szívbetegség, vesebetegség, cukorbetegség mind súlyosbíthatta a tüneteiket.

Korábban a Pénzcentrum részletesebben foglalkozott a leggyakrabban előforduló alapbetegségekkel: többek között az derült ki, hogy kiugróan magas a hipertóniától, vagyis magas vérnyomástól szenvedők száma: az elhunytak 55 százaléka élt együtt ezzel a betegséggel igazoltan. Különböző szívproblémáktól is több mint a betegek egyharmada szenvedett, és magas volt a veseproblémákkal, cukorbetegséggel küzdők aránya is az elhunytak körében.

Azzal, hogy mekkora veszélyt jelenthet a koronavírus a magas vérnyomással, szívbetegséggel küzdőkre, ebben a cikkben foglalkoztunk. Azonban, ahogy azt Szlávik János, a Szent László kórház infektológus szakorvosa elmondta: még mindig nagyon keveset tudunk arról, hogy mi befolyásolja azt, hogy a vírus lefolyása súlyos vagy esetleg tünetmentes. Ezért akár krónikus betegséggel él valaki, akár egészséges, fiatal vagy idős, rendkívül fontos, hogy annak ellenére is betartsa a járványügyi intézkedéseket, hogy egyelőre nem nő meredeken tovább a diagnosztizáltak és elhunytak napi száma.

A láthatatlan, gyakran tünetmentes lezajló betegség rendkívül fertőző, ezért olyan lényeges, hogy továbbra is megtegyen mindenki minden tőle telhető óvintézkedést, hogy egy esetleges fertőzés vagy megfertőződés esélyét a minimálisra csökkentse.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk