22 °C Budapest
Fontos változás jön az ünnepnapon a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell

Fontos változás jön az ünnepnapon a magyar utakon: ezt minden autósnak tudnia kell

2020. április 30. 20:31

A koronavírus-járvány kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik visszavonásig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a következő hosszú hétvégén sem lesz érvényben.

A forgalomkorlátozást főszabály szerint a tavaszi hétvégéken szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig kellene alkalmazni, de az a munkaszüneti napokra is kiterjedne. Ennek megfelelően a kamionstop a következő napokban április 30., csütörtök 22 órától május 1., péntek 22 óráig, majd május 2., szombat 22 órától május 3., vasárnap 22 óráig állna fenn. A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében azonban a korlátozást visszavonásig felfüggesztették.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. A cégek ennek köszönhetően gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről, a vásárlói igények kiszolgálásáról. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyebek mellett a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők május végéig érvényben lévő módosításával is megkönnyítette a közúti fuvarozást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44