22 °C Budapest
Orbán Viktor: mindenkinek lesz munkája, mire lejár a munkanélküli segélye

Orbán Viktor: mindenkinek lesz munkája, mire lejár a munkanélküli segélye

2020. április 27. 18:45

Mire lejár a munkanélküli segély időszaka, mindenkinek lesz állásajánlata - mondta Orbán Viktor a parlamentben. A kormányfő szerint, ha a versenyszféra nem is, de az állam mindenkinek fog tudni munkát adni.

Nem lesz olyan ember, akinél a munkanélküli segély időszaka kifut, akkor az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból vagy a magyar államtól

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben. Azt is mondta, egy olyan gazdasági rendszer működik itthon, amikor a munkaadók és munkavállalók meg szoktak egyezni egymással évenként.

Nincsen "B" forgatókönyvünk munkahelyteremtésre. "A" forgatókönyvünk van, azt fogjuk megvalósítani

- jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök lehetőségnek, sőt kényszernek nevezte korábban evidensnek vett gazdasági összefüggések újragondolását, jelezve, a kormány készen áll egyeztetni az ellenzékkel a magyar gazdaságstratégia jövőjéről.

A kormány kész az érdemi egyeztetésre az ellenzékkel gazdaságstratégiai kérdésekben. A moniszterelnök arról is beszélt, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hoz létre a kabinet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azok a vállalkozók, akik most nehéz helyzetbe kerültek, azok számára egy 50 milliárdos alapot nyitottak meg, és ehhez lehet fordulni

- mondta.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?