20 °C Budapest
Hiába vagy bivalyerős, padlóra küld a koronavírus: videón, milyenek a tünetek

Hiába vagy bivalyerős, padlóra küld a koronavírus: videón, milyenek a tünetek

2020. március 29. 16:50

Sokan hiszik azt, hogy gond nélkül átvészelnék a koronavírus-fertőzést, hiszen fittek és egészségesek. Csakhogy ez korántsem így van, erre a legjobb példa az az 51 éves férfi, aki videóban mesélte el, mit tett vele a fertőzés.

Beszélni alig tud, a fejét sem bírja nagyon tartani Andy Hardwick abban a videóban, amelyben elmeséli, hogyan döntötte le a lábáról a koronavírus. A brit férfi 51 éves, fitt és egészséges, heti legalább háromszor edz, súlyos krónikus betegsége nincs, néha kiújul az asztmája. Mégis padlóra küldte a koronavírus-fertőzés.

Történetét a család és a barátok nyomására dokumentálta, hogy az emberek lássák, nem játék a fertőzés, elég komolyan ki tudja ütni az embert.

A nyakam fáj, a gerincem sajog, a hátam is. Nem akarok beszélni sem nagyon, mert nem kapok levegőt. Igazából a fejem alig bírom felemelni a párnáról

- meséli a videóban a férfi, akinek már az is nagy küzdelem, hogy egyáltalán nyitva tartsa a szemét.

Hullámokban tör jön: néha iszonyatosan fáj, máskor kicsit fellélegezhetek. Életemben nem voltam még ilyen rosszul, ezt az ellenségeimnek sem kívánom...

- folytatta a kétgyermekes férfi, aki az essexi Wickfordban él. Először csak a száraz köhögés jelentkezett nála, amitől a torka is fájni kezdett. Felesége arról beszélt, az életerős Andyt most gyakorlatilag minden energiája elhagyta, pedig kezdetben láza sem nagyon volt, így lefekvéskor remélte, hogy hamar átesik a tüneteken. Néhány órán belül azonban nagyon felszökött a láza, és nem is tudott rendesen lélegezni:

Teljesen átizzadtam, de közben majd' megfagytam, egyszerűen nem volt semmi hőérzetem, közben pedig rámtört a szomjúság.

Noha a paracetamoltól lement a láza, az asztmagyógyszere nem tudta helyreállítani a légzését - mesélte a férfi, aki azt is elárulta, még nevetni is nagyon fáj. Családja szerint Andy Hardwick Londonban kapta el a fertőzést, ahol Camden tanácsának városüzemeltetési osztályán dolgozik - bár már március 18-a óta otthonról dolgozik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Felesége, Nicola elmondta, hogy nem gondolta, hogy férje videója el fog terjedni az interneten, de rengeteg jobbulást kívánó üzenetet kapnak, illetve sokan írnak arról is, hogy miután látták Andy állapotát, jobban oda fognak figyelni.

Azt gondolod, hogy ha te elkapod, akkor nem lesz semmi gond, hiszen egészséges vagy, könnyen túl leszel rajta. De a vírust nem igazán érdekli, hogy fitt vagy, fiatal, vagy idős

- magyarázta a feleség. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a kór lefolyása mindenkinél különbözik, egyeseknél enyhék, másoknál erősebbek a tünetek, "az egészben az az ijesztő, hogy nem tudhatod, nálad miket válthat ki a vírus."

Kérek mindenkit, hogy tisztelje a másikat (azzal, hogy nem kockáztatja a fertőzést - a szerk.), tartson kellő távolságot. Abba bele sem merek gondolni, mit tenne a vírus a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, ha esetleg elkapják. Maradjatok biztonságban!

- zárta videóját Andy.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?