14 °C Budapest

Koronavírus: súlyos intézkedéseket vezetnek be Ausztriában

2020. március 13. 17:44

Újabb óvintézkedéseket vezet be a koronavírus terjedése miatt az osztrák kormány. A szomszédos országban 432 fertőzött esetről tudni, az elmúlt napokban a fertőzöttek száma 40 százalékkal emelkedett.Azonnal pénzre van szükséged? Nézz szét a Pénzcentrum kalkulátorában (x)

A járvány lassítása érdekében az országnak egy időre "csökkentett üzemmódra" kell átállnia. Most fontos, hogy mindenki összetartson, Ausztriának egy csapatként kell dolgoznia, a munkából mindenkinek ki kell vennie a részét, gyakran erején felül is.

- mondta Sebastian Kurz kancellá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter azt hangsúlyozta: szeretnék elkerülni azt, ami Olaszországgal történt. Azért fontos a társadalmi érintkezések korlátozása, hogy időt nyerjenek, és lassítsák a vírus terjedését.

A bevezetett intézkedések:

  • Hétfőtől minden étterem, bár és kávézó csak délután 3-ig tarthat nyitva.
  • Az élelmiszerüzletek, posták, gyógyszertárak, bankok, állateledel-boltok nyitva tarthatnak, az összes többi üzletet bezárják. Az alapellátás mindenki számára biztosított lesz.
  • A házhoz szállítással foglalkozó futárszolgálatok folytathatják tevékenységüket.
  • Minden munkáltatót felszólítanak, hogy amennyiben lehetséges, álljanak át távmunkára, otthoni munkára.
  • Hétfőtől leállítják a légi közlekedést Spanyolország, Svájc, Franciaország és Ausztria között.
  • Ausztria és Svájc között közúti határellenőrzést vezetnek be.
  • A tiroli Paznauental és St. Anton am Arlberg települést karantén alá helyezik. Ezeket a területeket teljesen izolálják. Az itt élők minden ellátást megkapnak, és 14 nap elteltével ismét visszatérhetnek eddig megszokott életükhöz. Az itt lévő külföldiek elhagyhatják a területet, de adataikat felveszik, és hazájukban karanténba kell vonulniuk.
  • Látogatási tilalmat vezetnek be a kórházakban. Csak a beteg gyermekekhez és a haldoklókhoz mehetnek be a hozzátartozók.
  • Mindenkit felszólítanak, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kerülje a közvetlen kontaktust a 70 évnél idősebbekkel, illetve a súlyos szív-, tüdő-és keringési betegségben szenvedőkkel, a cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel.
  • Már korábban elrendelték, hogy az iskolák felső tagozatai (14 év feletti diákok) hétfőtől, az alsó tagozatok (14 év alatti diákok) pedig szerdától zárnak be.

Pénteken lezárták ezeket az osztrák-magyar határátkelőket

A koronavírus miatt Ausztria péntekre virradóra több helyen lezárta a határt Magyarország felé. A nemzetközi forgalom előtt a hegyeshalmi-miklóshalmi (Nickelsdorf), a soproni-kelénpataki (Klingenbach) és a rábafüzesi-rábakeresztúri (Heiligenkreuz) átkelők maradnak nyitva, a vonatok pedig Szentgotthárd-Gyanafalva (Jennersdorf) irányban léphetik át a határt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyar és az osztrák állampolgárok emellett a fertődi-pomogyi (Pamhagen), a kópházai-sopronkeresztúri (Deutschkreutz), a kőszegi-rőtfalvai (Rattersdorf), a bucsi-csajtai (Schachendorf) és a szentpéterfai-monyorókeréki (Eberau) átkelőt is használhatják. A többi átkelőt Magyarország irányába lezárták.

Minden a koronavírusról ITT - KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm