18 °C Budapest
Koronavírus: súlyos intézkedéseket vezetnek be Ausztriában

Koronavírus: súlyos intézkedéseket vezetnek be Ausztriában

2020. március 13. 17:44

Újabb óvintézkedéseket vezet be a koronavírus terjedése miatt az osztrák kormány. A szomszédos országban 432 fertőzött esetről tudni, az elmúlt napokban a fertőzöttek száma 40 százalékkal emelkedett.Azonnal pénzre van szükséged? Nézz szét a Pénzcentrum kalkulátorában (x)

A járvány lassítása érdekében az országnak egy időre "csökkentett üzemmódra" kell átállnia. Most fontos, hogy mindenki összetartson, Ausztriának egy csapatként kell dolgoznia, a munkából mindenkinek ki kell vennie a részét, gyakran erején felül is.

- mondta Sebastian Kurz kancellá.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter azt hangsúlyozta: szeretnék elkerülni azt, ami Olaszországgal történt. Azért fontos a társadalmi érintkezések korlátozása, hogy időt nyerjenek, és lassítsák a vírus terjedését.

A bevezetett intézkedések:

  • Hétfőtől minden étterem, bár és kávézó csak délután 3-ig tarthat nyitva.
  • Az élelmiszerüzletek, posták, gyógyszertárak, bankok, állateledel-boltok nyitva tarthatnak, az összes többi üzletet bezárják. Az alapellátás mindenki számára biztosított lesz.
  • A házhoz szállítással foglalkozó futárszolgálatok folytathatják tevékenységüket.
  • Minden munkáltatót felszólítanak, hogy amennyiben lehetséges, álljanak át távmunkára, otthoni munkára.
  • Hétfőtől leállítják a légi közlekedést Spanyolország, Svájc, Franciaország és Ausztria között.
  • Ausztria és Svájc között közúti határellenőrzést vezetnek be.
  • A tiroli Paznauental és St. Anton am Arlberg települést karantén alá helyezik. Ezeket a területeket teljesen izolálják. Az itt élők minden ellátást megkapnak, és 14 nap elteltével ismét visszatérhetnek eddig megszokott életükhöz. Az itt lévő külföldiek elhagyhatják a területet, de adataikat felveszik, és hazájukban karanténba kell vonulniuk.
  • Látogatási tilalmat vezetnek be a kórházakban. Csak a beteg gyermekekhez és a haldoklókhoz mehetnek be a hozzátartozók.
  • Mindenkit felszólítanak, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kerülje a közvetlen kontaktust a 70 évnél idősebbekkel, illetve a súlyos szív-, tüdő-és keringési betegségben szenvedőkkel, a cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel.
  • Már korábban elrendelték, hogy az iskolák felső tagozatai (14 év feletti diákok) hétfőtől, az alsó tagozatok (14 év alatti diákok) pedig szerdától zárnak be.

Pénteken lezárták ezeket az osztrák-magyar határátkelőket

A koronavírus miatt Ausztria péntekre virradóra több helyen lezárta a határt Magyarország felé. A nemzetközi forgalom előtt a hegyeshalmi-miklóshalmi (Nickelsdorf), a soproni-kelénpataki (Klingenbach) és a rábafüzesi-rábakeresztúri (Heiligenkreuz) átkelők maradnak nyitva, a vonatok pedig Szentgotthárd-Gyanafalva (Jennersdorf) irányban léphetik át a határt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar és az osztrák állampolgárok emellett a fertődi-pomogyi (Pamhagen), a kópházai-sopronkeresztúri (Deutschkreutz), a kőszegi-rőtfalvai (Rattersdorf), a bucsi-csajtai (Schachendorf) és a szentpéterfai-monyorókeréki (Eberau) átkelőt is használhatják. A többi átkelőt Magyarország irányába lezárták.

Minden a koronavírusról ITT - KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?