12 °C Budapest
Mi ez a nagy felhajtás a koronavírus körül? Az influenza nem veszélyesebb?

Mi ez a nagy felhajtás a koronavírus körül? Az influenza nem veszélyesebb?

2020. március 10. 20:01

A koronavírus-járvány kapcsán folyton előkerül, hogy ezen vírus okozta megbetegedés általában aránylag enyhe, arról nem is beszélve, hogy a szezonális influenza járványban évente több tízezer ember beleha, mégsincs ekkora pánik körülötte.

De fontos tudni, hogy az influenzához képest a koronavírusnak nem csak a fertőzési képessége, de a halálozási aránya is többszörös, főleg 70 év felett - és ehhez adjuk hozzá, hogy Magyarországon nagyon sok a nyugdíjkorhatár feletti háziorvos, akik egy járvány esetén egyszerre különösen veszélyeztetettek, és fontosak a védekezésben - számol be az Index.

A karantént, és az egészségügyi vészhelyzetet ebben az esetben nem a halálozások száma indokolja. A lap ábrája jól mutatja, miért. (Az eredeti tanulmányhoz készült grafikon ugyan nem speciálisan a most terjedő koronavírus-járványt illusztrálja, mégis jól mutatja, hogy miként viselkedik egy világjárvány.)

Illusztráció: Index.hu

A meredek görbe egy elszabaduló, és erősen fertőzőképes vírus okozta járvány kontrollálatlan lefolyását mutatja. Jól látszik rajta, hogy az ellátásra szoruló fertőzöttek száma hamar leterheli és megbénítja az egészségügyi rendszert. 

A laposabb görbe az, aminek az eléréséért most a világ összes kormánya és egészségügyi szervezete küzd, de ez óriási energiát vesz igénybe.

 

 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?