17 °C Budapest

Koronavírus: egész Olaszországot lezárták, a magyar nagykövetség üzent a kinti magyaroknak

2020. március 10. 06:45

Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn bejelentette: keddtől egész Olaszországot úgy zárják le, mint a járvány egyik gócpontjának tartott északolasz Lombardia tartományt. A római magyar nagykövetség arra kéri a kint tartózkodó magyarokat, hogy a lehető leghamarabb hagyják el az országot.

Conte szerint a döntésre azért volt szükség, hogy megvédjék Olaszország polgárait, és szerinte most a legjobb döntés otthon maradni. A miniszterelnök az MTI szerint elmondta, hogy az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap.

A határozatot hétfőn alá is írta Conte, és a mai naptól érvénybe is lépett. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni a mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök. A határozat hatvanmillió ember életét befolyásolja. Tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, el kell halasztani a temetéseket, esküvőket, és elmarad minden sportrendezvény.

Római magyar nagykövetség: Aki teheti, hagyja el Olaszországot

A lehető leghamarabb hagyják el az országot - kéri a Facebookra kitett közleményében az Olaszországban tartózkodó magyarokat a római magyar nagykövetség. A konzulátus a hazajutás megszervezésében nem tud segíteni a magyaroknak, derül ki a közleményből. Felhívják továbbá a figyelmet, hogy ellenőrzésekre bárhol lehet számítani, de azt, aki hazafele utazik, továbbengedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem