29 °C Budapest
Besokalltak a gyógyszerészek: a hatóságokhoz fordulnak, biztonságuk a tét

Besokalltak a gyógyszerészek: a hatóságokhoz fordulnak, biztonságuk a tét

2019. augusztus 30. 13:00

Névkitűzőik miatt aggódnak a gyógyszerészek: ugyanis egyre többen válnak miatta zaklatás áldozatává. Egy felmérés szerint főképp a nők érintettek a dologban, és a gyógyszerészek komoly lépéseket várnak az illeékesektől - mondván, a kötelező névtáblának semmilyen funkciója nincsen.

Sok gyógyszerésznek volt már része magánéleti zaklatásban amiatt, mert a kötelezően viselendő névkitűzőről leolvasták a nevét - írja a PharmaOnline szakportál. Dobson Szabolcs gyógyszerész készített egy tájékoztató jellegű felmérést a gyógyszerészek között, és a megkérdezettek közül 304-en válaszolták, hogy zaklatták már őket a közösségi oldalakon keresztül - 88,8 százalékuk nő.

Az összesen 304 eset nyilvánvalóan csak egy része a valóban megtörtént eseteknek és nyomatékkal felveti a jelenlegi névkitűző használatának kockázatos voltát a közösségi média korszakában. A teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi-értelmes funkciója nincs, bármilyen megfontolás vezette a kötelező bevezetését

- írta Dobson Szabolcs.

A cikk szerint a teljes nevet tartalmazó névkitűzőnek semmilyen érdemi funkciója nincs, viszont a szexuális jellegű zaklatásokon túl arra is lehet számítani, hogy a hamis receptekkel házaló bűnözők bármikor beazonosíthatják a gyógyszerészeket.

A gyógyszerész szerint nem kényszeríthetik a gyógyszertári dolgozókat arra, hogy olyasmit tegyenek, ami a személyes biztonságukat és emberi méltóságukat fenyegeti; az erre irányuló jogszabályokat embertelennek és megváltoztatandónak tartja. Hozzáteszi: addig sem lehet az ellenőrzések szempontja a névkitűző számonkérés

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?