1 °C Budapest
Csak az egyik itthon kapható rotavírus elleni oltóanyagot érinti az országos hiány

Csak az egyik itthon kapható rotavírus elleni oltóanyagot érinti az országos hiány

2019. május 21. 14:41

Május 21-én, kedd reggel a Pénzcentrum is beszámolt arról a hírről, hogy országos oltóanyag hiány van a rotavírus elleni készítményből. Pontosabban csak az itthon forgalomban lévő két gyógyszer egyikéből, a másik ugyanakkor folyamatosan elérhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Reggel a Pénzcentrum is beszámolt arról a hírről, hogy országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból. Akkora, hogy egészen június 17-ig nem is várható, hogy megfelelő utánpótlás érkezzen. 

A hírrel kapcsolatban azonban az MSD Pharma Hungary Kft közleményt adott ki, amit lent változtatás nélkül közlünk: 

Magyarországon a rotavírus ellen ajánlott oltásként két gyártó védőoltása van forgalomban, ezek Rotarix és RotaTeq néven kaphatók. Ellátási hiány csak az előbbiből áll fenn, a RotaTeq vakcina folyamatosan elérhető, megfelelő mennyiség áll rendelkezésre a piaci igény kiszolgálására.

Az oltásokat a kisbabáknak meghatározott időben kell elkezdeni, a RotaTeq esetén 6-12 hetes kor között. Amennyiben a szülő az oltás beadása mellett dönt, a RotaTeq - 3 részoltásból álló, szájon át adandó oltássorozat - jelenleg is elérhető, a védőoltási sorozat biztonsággal megkezdhető. Fontos azonban, hogy a megkezdett oltássorozatban a két gyártó védőoltása nem helyettesítheti egymást.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?