18 °C Budapest
Botrányos állapotok az egészségügyben: rendkívüli ülést hív össze a kórházszövetség

Botrányos állapotok az egészségügyben: rendkívüli ülést hív össze a kórházszövetség

Pénzcentrum
2018. augusztus 7. 10:32

Anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit - mondta el a Magyar Időknek hétfőn Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Kedden kiderült, a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, hogy megoldást találjanak a problémákra.

Frissítés! Lapszemlénk megjelenése után az alábbi nyilatkozat érkezett az Emberi Erőforrások Minisztériumától:

"Az EMMI tanulmányozni fogja az Állami Számvevőszék vizsgálati eredményét. Az ÁSZ jelentéséről eddig megismert információkkal egybevág, hogy az EMMI már korábban intézkedési terv kidolgozását kezdte meg a kórházak gazdálkodásával kapcsolatban."

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Időknek úgy fogalmazott,  anarchia és botrány jellemzi az egészségügy egyes területeit. Keddi sajtóértesülések szerint a Magyar Kórházszövetség rendkívüli elnökségi ülést hív össze, amelyre az Állami Számvevőszék (ÁSZ) képviselőjét is meghívják, hogy közösen tárják fel a problémákat, és a konkrétumokról egyeztessenek.

A kórházszövetség a Magyar Idők értesülései szerint csak az elnökségi ülés után fog hivatalos állásfoglalást kiadni, de annyit hozzáfűztek: Domokos ­László nem nevezett meg konkrét kórházakat, így addig nem tudnak érdemben a problémákra megoldást találni. A közbeszerzéseket a kórházak külön-külön kezelik, így az abban lévő anomáliákra sem tudnak egységes választ adni - tették hozzá.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?