24 °C Budapest
Hiába volt minden emelés? Ennyit keresnek a tanárok, orvosok, rendőrök

Hiába volt minden emelés? Ennyit keresnek a tanárok, orvosok, rendőrök

2018. február 1. 11:46

Folytatódik sorozatunk, melyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg a Pénzcentrumon, hogy neked már keresni se kelljen. Nézzük, mit dob fel a cég keresője, ha bepötyögjük, hogy "mennyit".

Amikor a Google keresőjébe begépelünk szavakat, a keresőmező alatt keresési javaslatok jelennek meg. Ezek az ajánlatok a már begépelt szavak, mások korábbi keresései és saját keresési történetünk alapján jelennek meg. Korábban már számtalan szót beírtunk a keresőbe, és megválaszoltuk az így megjelenő javaslatokat, ezeket a cikkeinket ide kattintva találod meg.

Most arra voltunk kíváncsiak, mit dob fel a kereső, tehát részben mi érdekli a Google felhasználóit, ha azt írjuk be, hogy mennyit keres.

forrás: Google

Turkáljunk együtt a zsebekben!

"mennyit keres egy rendőr"

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint 2016-ban egy rendőr átlagos keresete 188 035 forint volt, de azért lehet ennél sokkal jobban is keresni. A kifogasikvilaga.hu cikke szerint a legrosszabb keresetű tiszt is megkeres 286 010 forintot, egy tábornok vagy ezredes, aki egy területi szerv vezetője, már bruttó 773 ezer és 850 ezer forint közötti összegből adózik.

"mennyit keres egy taxis"

Ezt már megválaszoltuk sorozatunk korábbi darabjában, ahol arra kerestük a választ, hogy megéri-e a taxizni. A sofőrök havi nettó keresete 200-300 ezer forint körül alakul 24.hu 2016-os cikke szerint. A taxisok egyébként keveslik a kereseti lehetőségeket, és azt követelik, hogy emeljék meg a hatósági taxitarifákat. Ebből leghamarabb áprilisban lehet valami az Mfor.hu cikke szerint.

"mennyit keres egy katona"

Az elmúlt években többször is emelték a katonák bérét, számítások szerint az elmúlt három évben 50 százalékkal nőtt az illetékük. Egyelőre 2016-os adatok érhetők el az NFSZ honlapján, melyekből az derül ki, hogy 

  • felsőfokú képesítést igénylő beosztásban, fegyveres szerveknél dolgozók átlagosan 516 772 forintot, 
  • középfokú képesítést igénylő beosztásban dolgozók 363 666 forintot, 
  • középfokú képesítést sem igénylő beosztásban dolgozók pedig átlagosan 296 150 forintot keresnek.

"mennyit keres egy tanár"

Parázs vita van a kormány és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete között arról, hogy akkor most mennyit is változott a pedagógusok bére az elmúlt években. Az NFSZ adatai szerint 2016-ban egy középiskolai tanár átlagos bruttó bére 321 527 forint volt, egy általános iskolai tanáré pedig 301 960 forint.

"mennyit keres egy könyvelő"

A népi bölcsesség az, hogy a könyvelés elég unalmas munka, de ha valaki jó benne, akkor meglehetősen jól lehet vele keresni. Az NFSZ közösen rögzíti a könyvvizsgálók, könyvelők és könyvszakértők bérét, amely csoport 2016-ban átlagosan bruttó 491 089 forintot keresett.

"mennyit keres egy informatikus"

Az informatikusoknak kiemelkedő a bérezésük, ám a fizetés nagyban függ a tapasztalattól és referenciáktól. Sokat elárul a munkaerő-piaci helyzetükről, hogy van olyan programozókurzus-hirdetés, ahol garanciát vállalnak a tanfolyam utáni elhelyezkedésre. A jó fizetés az átlagkereseti adatokon is látszik. Az NFSZ szerint 2016-ban 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • egy rendszerelemző 580 969 forintot, 
  • egy szoftverfejlesztő 554 303 forintot,
  • egy hálózat- és multimédia-fejlesztő 551 591 forintot.
  • egy alkalmazásprogramozó pedig 419 382 forintot keresett.

"mennyit keres egy pilóta"

Tavalyi cikkünk szerint egy másodpilóta átlagosan 930 ezer forint és 1,1 millió forint közötti összeget, a kapitány ennek a dupláját, a nagyobb légitársaságok hosszabb járatain dolgozó pilóták pedig 20 ezer dollárt, azaz mai árfolyamon számítva, közel 5 millió forintot is megkeres havonta.

Ezek a számok ráadásul már egyévesek, a 2017-es évről Váradi József, a WizzAir vezérigazgatója úgy nyilatkozott tegnap az MTI-nek, hogy a munkaerőköltségek 28 százalékos növekedését leginkább a pilóták fizetésének emelkedése okozta.

"mennyit keres egy orvos"

Bár a köztudatban az él, hogy az orvosok borzalmasan rosszul keresnek, ez mára nem feltétlenül igaz. Egy szakorvos átlagos bruttó bére ugyanis 551 081 forint volt 2016-ban. Azt persze nem mondhatjuk, hogy minden rendben lenne a hazai egészségügyben. Egy átfogó kutatás szerint, amely az európai egészségügyi rendszereket vizsgálta, Magyarország 29-30. helyen végzett holtversenyben Lengyelországgal, a vizsgált 35 ország közül. Ezek után az sem meglepő, hogy a végzős orvostanhallgatók közel 40 százaléka tervez külföldi munkavállalást.

"mennyit keres egy youtuber"

A youtuber egy olyan személyiség, aki a Youtube-ra tölt fel videókat és a nézettségük után részesül a bevételekből. A Socialblade.com adatai szerint a legértékesebb magyar Youtube-csatorna jelenleg az ITTVAN!, a csatornán pedig 931 dollár és 14 900 dollár között keresnek havonta, ami 232 ezer és 3,7 millió forint közötti összegnek felel meg.

"mennyit keres egy ügyvéd"

Sok ügyvéd panaszkodik állandóan, hogy a megbízási díjak egyre csökkennek, de azért egy jól menő ügyvédnek a kereseti határ a csillagos ég. Általánosságban el lehet mondani, hogy egy ügyvéd karrierje elején a belföldi irodák fizetnek rosszabbul, a különbség néhány év után még meg is nő a nemzetközi irodákhoz képest, ám ha valaki felküzdötte magát a legfelsőbb szintre, akkor meg már összeér. 

A szakmában pedig természetesen nem a fizetésekből, hanem a megbízási díjakból lehet jól keresni, tehát annyit keresel, amennyiért megdolgoztál. Egy ingatlan adás-vételi szerződés esetén például a szerződött összeg fél százalékára is rúghat az ügyvéd munkadíja.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?