35 °C Budapest
Ezért húznak el a magyar orvosok külföldre: fizethet, aki itt akar praktizálni

Ezért húznak el a magyar orvosok külföldre: fizethet, aki itt akar praktizálni

2017. november 22. 10:00

Közel a duplájára emelhetik az orvosok kamarai tagdíját - írja a Népszava. Eközben a gyógyszerészeknél csökkenhet a tagdíj, míg a szakdolgozóknál lényegében nem lesz változás.

Jövőre közel a duplájára, a jelenlegi 27 600 forintról 48 ezerre emelheti az orvosok éves tagdíját a Magyar Orvosi Kamara (MOK). Azzal érvelnek az emelés mellett, hogy a kamarának is szerepe volt az orvosok béremelésében, így jogosan tarthatnak igényt a nagyobb tagdíjra.

Az orvosok ugyanakkor kifogásolják, hogyha valaki nem tud, vagy nem akar ekkora összeget fizetni, akkor nem dolgozhat orvosként. Ráadásul a jelentős mértékű díjemelés mellé új szolgáltatás nem járna. Sőt, sokak szerint a jelenlegi összegért cserébe sem kapnak semmit, és még a kamara gazdálkodásáról szóló adatok megismeréséért is perelniük kell.

Legutóbb 2013-ban alakult ki botrány a kamarai tagdíj emeléséből, amikor 20 ezerről emelték 27 ezer forintra a díjat. Ez utóbb jogszerűtlennek bizonyult, így az emelés összegét a kamara kénytelen volt visszafizetni. Az alapszabályban végül tavaly rendezték az emelést..

Eközben a Magyar Gyógyszerészi Kamaránál 5-10 százalékos tagdíjcsökkentést terveznek, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál pedig a garantált bérminimum 0,65 százalékában van meghatározva a tagdíj.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?