6 °C Budapest
Kígyózó sorok a patikákban: van, aki 30 percet is vár a gyógyszerére

Kígyózó sorok a patikákban: van, aki 30 percet is vár a gyógyszerére

2017. november 10. 09:32

Napok óta be sem engedi őket a rendszer, és "kizárólag a baj van vele" - mondta a Magyar Nemzetnek egy neve elhallgatását kérő patikus az úgynevezett eeszt rendszerről, vagyis a az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térről.

A lapnak nyilatkozó patikus elmondta, van, hogy inkább nem is használják az új rendszert, hiszen ha sikerül is bejelentkezni, perceket vesz igénybe a folyamat. Volt olyan páciens, aki 20-30 percet várt, míg az összes vényt beolvasták és kiadták a gyógyszereket. Közben persze érkeztek az újabb betegek, hatalmasra duzzadt a sor.

Az egyébként, hogy bizonyos rendelőkben és a patikákban még nem használják az eeszt-t, most még nem probléma, december 15-ig ugyanis türelmi időszak van, addig nem kötelező.

Egy másodpercig sem tudtam használni az új - kétmilliárd forint közpénzből létrehozott - elektronikus egészségügyi rendszert, mert a szoftverszolgáltató cég, amelyikkel szerződésben állok, nem tudott idejében elkészülni a munkával. Ráadásul messze nem én vagyok az egyetlen, akinél ilyen probléma tapasztalható

- mondta ezt Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke a lapnak. Azt, hogy több háziorvosnak is gondja van az új rendszerrel alátámasztja az is, hogy egy zárt Facebook-csoportban sorra érkeznek a panaszos bejegyzések. Volt, aki szóvá tette, jóval kevesebb stressz érte volna őket, ha a fenntartónál, vagyis az ÁEEK-nál felveszik a telefont, vagy erre az időre informatikusokat béreltek volna, hogy segítsék a háziorvosok munkáját. Egy másik orvos azt írta, nem tud bejelentkezni, és folyamatosan kapja a hibaüzeneteket; olyan a helyzet, mint egy hónappal ezelőtt, mikor még csak tesztidőszak volt, és a karbantartás zajlott. Volt, aki néhány sikertelen kísérlet után inkább be sem kapcsolta a rendszert.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?