7 °C Budapest
18 órán át várt a beteg a sürgősségin

18 órán át várt a beteg a sürgősségin

2017. október 30. 08:32

18 órán keresztül várakozott a budapesti Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán az az asszony, aki édesapját kísérte az intézménybe - adta hírül az RTL Klub híradója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Délután négy órakor érkezett és másnap délelőtt háromnegyed tizenegykor került sorra egy asszony és édesapja a budapesti Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán. Nem ők voltak az egyetlenek, akik hosszú időn át várakoztak a kórházban, sokan vészelték át az éjszakát a sürgősségi folyosóján. Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó asszony azt mondta, volt, aki a földön, más a székeken próbált aludni egy kicsit.

Az RTL kereste a kórházat, hogy megtudja, mi az oka annak, hogy a betegeknek ilyen sokat kell várni az ellátásra, de senkit nem értek el az intézményből. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ annyit közölt, hogy a kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90-100 beteget látnak el, az orvosok mindent megtesznek a biztonságos, magas szakmai színvonalú ellátás érdekében.

Másnap az RTL stábja rejtett kamerával maga is meggyőzödött arról, hogy még akkor is több órás várakozási idő van, ha egyébként alig van beteg. Betegek úgy beszéltek 10-13 órás veszteglésekről, mint ami mindennapos a kórházban.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06