31 °C Budapest
Már nem csak sugárkezelés létezik: új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot

Már nem csak sugárkezelés létezik: új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot

2016. november 30. 10:01

Évente legalább 10 ezer új tüdőrákos beteget diagnosztizálnak Magyarországon. Hazánkban egyre komplexebb a kezelés, és a hagyományos módszerek mellett már új terápiák is elérhetők - írja a Magyar Nemzet.

Világviszonylatban az egyik leggyakrabban előforduló betegség a tüdőrák, de az ötéves túlélési mutatók csak 15 százalék körül mozognak. Hazánkban egyre komplexebb a kezelés, a hagyományos terápiák - kemoterápia, műtét és sugárkezelés - mellett a célzott, gyógyszeres terápia is előtérbe került, és mára az immunterápia is elérhető. Azoknak a betegeknek legalábbis, akiket erre orvosilag alkalmasnak találnak, vagyis épp olyan a daganat típusa, amelynél ezek a gyógymódok alkalmazhatók. Ezeket egyébként már az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is támogatja.

Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) főorvosa a lapnak elmondta, az volna a cél, hogy az előrehaladott, áttétes tüdőrák esetében javuljanak a túlélési esélyek, és akár öt évvel a kezelés után is élhessenek az érintettek.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?