Már nem csak sugárkezelés létezik: új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot

Már nem csak sugárkezelés létezik: új terápiákkal is kezelik a tüdőrákot

2016. november 30. 10:01

Évente legalább 10 ezer új tüdőrákos beteget diagnosztizálnak Magyarországon. Hazánkban egyre komplexebb a kezelés, és a hagyományos módszerek mellett már új terápiák is elérhetők - írja a Magyar Nemzet.

Világviszonylatban az egyik leggyakrabban előforduló betegség a tüdőrák, de az ötéves túlélési mutatók csak 15 százalék körül mozognak. Hazánkban egyre komplexebb a kezelés, a hagyományos terápiák - kemoterápia, műtét és sugárkezelés - mellett a célzott, gyógyszeres terápia is előtérbe került, és mára az immunterápia is elérhető. Azoknak a betegeknek legalábbis, akiket erre orvosilag alkalmasnak találnak, vagyis épp olyan a daganat típusa, amelynél ezek a gyógymódok alkalmazhatók. Ezeket egyébként már az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is támogatja.

Ostoros Gyula, az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet (OKTPI) főorvosa a lapnak elmondta, az volna a cél, hogy az előrehaladott, áttétes tüdőrák esetében javuljanak a túlélési esélyek, és akár öt évvel a kezelés után is élhessenek az érintettek.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?