Most akkor tényleg gáz van a Dolmio szószaival Magyarországon?

Most akkor tényleg gáz van a Dolmio szószaival Magyarországon?

2016. november 15. 11:03

Ötéves tervet hirdetett a világ egyik legnagyobb élelmiszergyártója, hogy egészségesebbé tegye globális termékportfólióját. Addig azonban érdemes résen leni, hiszen a cég vezetése is elismerte, van olyan termékük, amiből hetente maximum egyet ajánlott fogyasztani.

Éppen egy hete számoltunk be róla, hogy fél év alatt hatmillió üveggel esett vissza a Dolmio tésztaszószainak eladása Nagy-Britanniában, miután a cég (a világ egyik legnagyobb élelmiszergyártója, a Mars) vezetése azt javasolta a vásárlóknak, hogy a termék magas zsír-, só- és cukortartalma miatt

hetente maximum egyszer egyenek a szószaikból.

A kijelentés azért is bír kiemelt jelentőséggel, hiszen a Dolmio Magyarországon árusított szószai ugyan megfelelnek a hazai élelmiszerbiztonsági szabályoknak, ugyanakkor az összetevők listája és mértéke komoly hasonlóságot mutat a szigetországban kapható termékekével. Kíváncsiak lettünk tehát, mi a Mars Magyarország álláspontja a témát illetően.

"A vezető közegészségügyi hatóságok, köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait követve, az előírtnál sokkal szigorúbb normák szerint járunk el. Ezzel összhangban 2021-re átlagosan 20 százalékkal mérsékeljük a nátriumtartalmat globális termékportfóliónkban - bizonyos önteteinkben és kalóriaszegény élelmiszertermékeinkben pedig 2018-ra a hozzáadott cukor mennyiségét is csökkentjük" - olvasható a Mars lapunk számára megküldött állásfoglalásában.

Bár még van tennivalónk, Dolmio paradicsommártásaink 70 százaléka már ma is teljesíti ezt a "mindennapi" fogyasztásra szánt termékekre megszabott követelményt

- tették hozzá a Pénzcentrum megkeresésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kiemelték azt is, hogy a "mindennapi" és "alkalmi" fogyasztásra szánt termékre vonatkozó iránymutatás központi szerepet játszik a cég programjában, így a receptúra bizonyos mértékű megváltoztatásával

a globális termékportfólió 95 százaléka a "mindennapi", 5 százaléka pedig az "alkalmi" kategóriába esik majd néhány éven belül.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43