31 °C Budapest
Egészségügyi béremelés: nem az orvosok járnak a legjobban

Egészségügyi béremelés: nem az orvosok járnak a legjobban

2016. augusztus 18. 10:05

Magasan képzett, de nem orvos végzettségű egészségügyi dolgozók járnak a legjobban a közelgő egészségügyi béremeléssel. Az ő bérük ugyanis még a szakorvosok béréhez képest is jelentős lemaradásban van. A védőnők sztrájkja lehet, hogy elmarad, ha célt ér a miattuk készülő rendelettervezet - írja ma reggel a Népszava.


107 ezer forinttal nő a szakorvosok bruttó bére szeptembertől, de vannak, akik még ennél is jobban járnak. Az egyetemi végzettségű fizikusok, biológusok és pszichológusok bére 171 ezer forinttal, míg a szakdiplomás gyógyszerészeké 136-137 ezer forinttal emelkedik.

A magasabb bér először október elején fog megérkezni az egészségügyi szakemberek számlájára. Ahhoz, hogy a béremelés zökkenőmentesen menjen végbe, külön elszámoló rendszert biztosít az érintett 253 intézmény számára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

A védőnők sztrájkja is elmaradhat. Ennek háttere, hogy a kormány által a védőnői szolgálatok fenntartói részére rendelkezésre bocsátott 35 ezer forint havi plusz forrásból alig részesedtek maguk a védőnők. Ezt a helyzetet most visszamenőleges hatályú szabályozással kezelné az egészségügyi kormányzat.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?