25 °C Budapest
Egészségügyi béremelés: nem az orvosok járnak a legjobban

Egészségügyi béremelés: nem az orvosok járnak a legjobban

2016. augusztus 18. 10:05

Magasan képzett, de nem orvos végzettségű egészségügyi dolgozók járnak a legjobban a közelgő egészségügyi béremeléssel. Az ő bérük ugyanis még a szakorvosok béréhez képest is jelentős lemaradásban van. A védőnők sztrájkja lehet, hogy elmarad, ha célt ér a miattuk készülő rendelettervezet - írja ma reggel a Népszava.


107 ezer forinttal nő a szakorvosok bruttó bére szeptembertől, de vannak, akik még ennél is jobban járnak. Az egyetemi végzettségű fizikusok, biológusok és pszichológusok bére 171 ezer forinttal, míg a szakdiplomás gyógyszerészeké 136-137 ezer forinttal emelkedik.

A magasabb bér először október elején fog megérkezni az egészségügyi szakemberek számlájára. Ahhoz, hogy a béremelés zökkenőmentesen menjen végbe, külön elszámoló rendszert biztosít az érintett 253 intézmény számára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).

A védőnők sztrájkja is elmaradhat. Ennek háttere, hogy a kormány által a védőnői szolgálatok fenntartói részére rendelkezésre bocsátott 35 ezer forint havi plusz forrásból alig részesedtek maguk a védőnők. Ezt a helyzetet most visszamenőleges hatályú szabályozással kezelné az egészségügyi kormányzat.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?