Kórházi lopás: évente több száz rendőri eljárás folyik

Pénzcentrum
2015. augusztus 6. 10:01

Hazánkban évente több száz rendőri eljárás folyik kórházi lopások miatt. A tolvajok a betegektől és a személyzettől is lopnak, de a legnagyobb kárt az intézményeknek okozzák - írja a Napi Gazdaság.

2015 első hat hónapjában már majdnem ötszáz, tavaly egész évben csaknem kilencszáz, tavalyelőtt pedig 1100-nál is több esetben folytatott eljárást a rendőrség kórházi lopások miatt. A betegektől és a személyzettől is lopnak, a legnagyobb kárt azonban maguknak az intézményeknek okozzák a kórházi tolvajok - mondta el a lapnak a Magyar Kórházszövetség volt elnöke.

A betegektől legtöbbször pénzt, ékszert, mobiltelefont lopnak. Ha lakáskulcsot és személyes iratokat, lakcímkártyát is sikerül eltulajdonítani, még nagyobb lehet a baj. Ezért azoknak, akik várhatóan több napig bent lesznek a kórházban, azt ajánlják, hogy semmilyen iratot, kulcsot ne tartsanak maguknál, pénzt is csak minimális összegben, és amikor például operációra, vizsgálatra mennek, értékeiket helyezzék letétbe a nővéreknél.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM