16 °C Budapest
Kórházi lopás: évente több száz rendőri eljárás folyik

Kórházi lopás: évente több száz rendőri eljárás folyik

Pénzcentrum
2015. augusztus 6. 10:01

Hazánkban évente több száz rendőri eljárás folyik kórházi lopások miatt. A tolvajok a betegektől és a személyzettől is lopnak, de a legnagyobb kárt az intézményeknek okozzák - írja a Napi Gazdaság.

2015 első hat hónapjában már majdnem ötszáz, tavaly egész évben csaknem kilencszáz, tavalyelőtt pedig 1100-nál is több esetben folytatott eljárást a rendőrség kórházi lopások miatt. A betegektől és a személyzettől is lopnak, a legnagyobb kárt azonban maguknak az intézményeknek okozzák a kórházi tolvajok - mondta el a lapnak a Magyar Kórházszövetség volt elnöke.

A betegektől legtöbbször pénzt, ékszert, mobiltelefont lopnak. Ha lakáskulcsot és személyes iratokat, lakcímkártyát is sikerül eltulajdonítani, még nagyobb lehet a baj. Ezért azoknak, akik várhatóan több napig bent lesznek a kórházban, azt ajánlják, hogy semmilyen iratot, kulcsot ne tartsanak maguknál, pénzt is csak minimális összegben, és amikor például operációra, vizsgálatra mennek, értékeiket helyezzék letétbe a nővéreknél.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?