10 °C Budapest
Így rövidítheted le te is a műtéti várólistát

Így rövidítheted le te is a műtéti várólistát

Pénzcentrum
2015. augusztus 3. 09:31

Új jelenséggel bővült az egészségügy: a kórházak keresik a műtétre várókat. Sok közülük fantáziát lát abban, hogy átvállalja a máshol hosszú sorok végén türelmetlenkedők ellátását. Kiderült az is, hogy a páciensek jelentős része szívesen megy műtétre a lakóhelyétől távolabbra is. Mások viszont idővel mintha maguktól gyógyulnának meg - írja a Népszabadság.

Több ezer várólistás beteg kapott levelet az elmúlt néhány hétben kórházától arról, hogy amennyiben vállalja, még ebben az évben, akár heteken belül sor kerülhet a műtétjére - csak egy másik kórházban. Sokan éltek is a lehetőséggel, és körülbelül 2300 operációt már el is végeztek a feladatra jelentkező több tucat kórházban.

A várólista-csökkentésben extra beavatkozásokat vállaló intézmények listáját és elérhetőségét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) közzétette a honlapján, így a betegek maguk is választhatnak intézményt. Ebben a programban a gyorsabb beavatkozás lehetőségéért olykor a lakóhelytől távolabbra lévő kórházakba kell befeküdni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?