29 °C Budapest
Napi 32 ezer forintot költött műtéteire a botrányhős műsorvezető

Napi 32 ezer forintot költött műtéteire a botrányhős műsorvezető

Pénzcentrum
2015. május 3. 18:36

Nemrég komoly műtéten esett át a botrányhős műsorvezető, író, Havas Henrik. A műtétekért és a kórházi ellátásért borsos díjat fizetett, mégsem volt elégedett, betegtársai sanyarú sorsán még ő sem tud változtatni. De mennyit költünk orvosra, mennyi hálapénzt adunk?

Nem jó VIP-betegnek lenni! Milyen igazságtalan, hogy én napi 32 ezer forintért, egyedül, egy luxusszobában gyógyultam, ahol még az orvosok is az ágyamhoz jöttek, mások meg órákat várnak, és még hálapénzt is kell fizetniük

 - mondta Havas Henrik a Borsnak adott interjújában. A műsorvezetőnek így nem kellett hálapénzt adnia, hanem számlán fizetett be pénzt, amiért ráadásul kiemelt szolgáltatást kapott.

Azzal viszont nehéz együtt élni, hogy látom azt a rengeteg embert, akik órákig várnak az ellátásra a kórházakban

- tette hozzá Havas.

Mennyi hálapénzt fizetünk?

A magyar lakosság tavaly összesen 8,3 milliárd forint hálapénzt adott, ennek legnagyobb részét, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közzétett adatokból. Ez 1998-ban még csak 3 milliárd forint volt, ami nominálértéken háromszoros, reálértéken 18 százalékos növekedés.

A legnagyobb összeget, 4,1 milliárd forintot a kórházi orvosok kapták, utána következnek a házi- és szakorvosok 2,5 milliárd, a fogorvosok 1,1 milliárd forinttal, végül az ápolók, orvosi asszisztensek, műtősök 508 millió forinttal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 8,3 milliárd forintnyi hálapénz annak felel meg, mintha minden egyes magyar 830 forint hálapénzt adott az egészségügyi dolgozóknak 2014-ben. Ha további adatok érdekelnek, olvasd el korábbi cikkünket.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?