Nem sok jut a beígért béremelésből a háziorvosoknak és a védőnőknek

Pénzcentrum
2013. május 24. 09:32

Az egészségügyben várható béremelés mintegy 30 milliárd forintjából alig több mint 6 milliárd forint juthat a háziorvosoknak és a védőnőknek - írja a Népszabadság.

Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke elmondta, az államtitkárságnak jelezték, hogy a 6,1 milliárd forint nem elég az alapellátásban dolgozó jövedelmének rendezésére. A szövetség elnöke sérelmezte, hogy a pénzelosztási elvekkel ezúttal is a kórházban, a szakrendelőben dolgozó orvosokat preferálják - számol be a napilap.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is az alapellátás a nagy vesztes, mivel a béremelésre szánt 30 milliárdos összeg elosztásáról szóló egyeztetéseken 29,8 milliárd forintot "elköltöttek" a szakorvosi, a rezidensi, a szakdolgozói jövedelmekre.

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18