7 °C Budapest

Botrányos műbalesetek! 400 millióval húzták le a biztosítókat: 63 gyanúsított

2010. május 11. 11:02

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gazdaságvédelmi Főosztálya két biztosító társaság sérelmére bűnszövetségben, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat K. Lajos és társai ellen.

A nyomozás során feltárták, hogy 2004-től kezdődően a gyanúsított és társai, a baleseti kárügyintézőként tevékenykedő P. Ildikóval összejátszva, számos személyt bíztak meg azzal, hogy megrendezett gépjárműbalesetben fiktív sérüléseket szenvedjenek. A gyanúsított előzetesen kis értékékű gépjárműveket vásárolt a megrendezett balesetekben gépjárművezetőként résztvevő személyek nevére, és gondoskodott arról, hogy a sértett két biztosító társaságnál új kötelező felelősségbiztosítások kerüljenek megkötésre, amelyek kiterjedtek a gépkocsiban ülő vétlen személyekre is.

A gépjárművek megvásárlását, a biztosítások megkötését követően a gyanúsítottak rokonaik, ismerőseik és egyéb személyek bevonásával, az előzetesen megbeszéltek szerint, Budapest különböző, lehetőleg elhagyatott részein közlekedési baleseteket rendeztek meg, melynek során vagy szándékosan az út mellett álló fának, oszlopnak ütköztek kis sebességgel, vagy az előzetes eligazításnak megfelelően két gépjármű összeütközését játszották el, ügyelve arra, hogy a balesetekben valójában senki se sérüljön meg.

Az ügyben érintett biztosító társaságoknál a "sérültek" megbízása alapján P. Ildikó járt el. A becsatolásra került valótlan tartalmú iratok alapján, maradandó sérülésekre hivatkozással, a biztosító társaságok részéről 20-30%-os munkaképesség-csökkenés került megállapításra, mely alapján több millió forint összegű kártérítés megállapítására került sor. A bűncselekményekkel a sértett két biztosító társaság részéről összességében mintegy 400 millió forint került kártérítésként kifizetésre.

A biztosítási esemény után kifizetésre került összegek jelentős része nem az álsérültekhez, hanem az előzetesen kárrendezéssel megbízott P. Ildikóhoz kerültek, aki az összegeket, a saját jutaléka levonását követően, készpénzben átadta bűntársának. Más esetben a sérült részére közvetlenül a bankszámlájára átutalásra került összegek felvételénél a gyanúsított vagy az általa megbízott személy minden esetben jelen volt, a biztosító által átutalt és a bankszámláról felvételre került összegek a részükre kerültek átadásra. A balestben részt vett személyek az általuk nyújtott alakításért, gépkocsivezetőként történt közreműködésükért általában 100-400 ezer forintot kaptak, de voltak olyan esetek, amikor az előzetesen nekik ígért összegből egy forintot sem kaptak meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A nyomozás során eddig 63 főt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük két személy, a biztosító társaságok felé kárügyintézőként eljárt P. Ildikó és L. Tibor, aki amellett, hogy részese volt "sérültként" egy megrendezett balesetnek, számos személy bevonásával közreműködött további balesetek megrendezésében, valamint a bűncselekményből származó összegek biztosításában, előzetes letartóztatásban van. A bűncselekmények fő szervezője ellen elfogatóparancsot adtak ki, mivel ismeretlen helyen, feltehetően külföldön tartózkodik.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm