29 °C Budapest

Biztosítási alkuszcéget vásárolt a BROKERNET Csoport

2010. május 3. 14:32

A BROKERNET Csoport ezúton jelenti be, hogy 75%-os többségi tulajdonrészt vásárolt a Sólyom Független Biztosítási Alkusz Kft-ben, amely ezt követően, Magyarország legnagyobb független pénzügyi tanácsadó cégcsoportjának tagjaként, PALLADIUM Consulting néven folytatja működését. A Sólyom Kft. a hazai vállalati biztosítási szegmens egyik legsikeresebb alkuszcége. Az akvizícióval a BROKERNET Csoport még szélesebb körben tudja kiszolgálni lakossági és vállalati ügyfeleinek pénzügyi igényeit.

A vállalati biztosítások piacán 13 éves tapasztalattal rendelkező alkuszcég akvirálásával a BROKERNET Csoport a hazai piacon megtette az első lépést 2008-ban meghirdetett növekedési stratégiájának megvalósítása érdekében. A piacvezető pénzügyi tanácsadó cégcsoport már eddig is rendelkezett egy sikeresen működő, többszörösen díjnyertes alkuszcéggel (PALLADIUM Brókerház Kft.), mely a lakossági ügyfelek, főként vagyonbiztosítási igényeinek kielégítésére szakosodott. A BROKERNET Csoport célja, hogy a jövőben az új PALLADIUM Consulting Kft. és a már meglévő tagvállalatai közötti szinergiák kiaknázásából az ügyfelek minél magasabb szinten profitálhassanak.

A Sólyom Kft. (2010. május 1-től PALLADIUM Consulting Kft.) 1997-ben kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy a 10 000 legnagyobb hazai vállalat számára vagyon-, felelősség-, gépjármű-, szállítmány-, és személybiztosítási konstrukciókat közvetítsen. A független alkuszcég ma mintegy negyven, szakterületén magasan kvalifikált munkatársat foglalkoztat és több mint kétezer-ötszáz cég kizárólagos képviseletét látja el. Ezzel a vállalati biztosítási területen az egyik piacvezető a hazai biztosítási alkuszok között.

"Nagyon fontos lépésnek értékelem, hogy társaságunk egy nála nagyságrendekkel nagyobb cégcsoport tagvállalataként folytatja a jövőben a működését. A BROKERNET Csoport piaci tapasztalata, tagvállalatainak széles körű szolgáltatási köre által elérhető szinergiák kihasználásával biztosítottá válik az ügyfelek első osztályú kiszolgálása és az évek óta megszokott növekedési ütem fenntartása." - értékelte az akvizíciót Sólyom Zoltán a PALLADIUM Consulting ügyvezető igazgatója.

Gecser Ottó a BROKERNET Investment Holding Zrt. vezérigazgatója a cégcsoport akvizíciós lépésével kapcsolatosan kifejtette: "A BROKERNET Csoport stratégiájának megfelelően hazai és nemzetközi akvizíciókkal, vagy zöldmezős beruházásokkal, olyan területekkel szélesíti szolgáltatásainak körét, melyekre valós ügyféligény mutatkozik, valamint hosszú távú növekedési lehetőségekkel rendelkeznek. A 2012-ig megvalósuló tőzsdei bevezetésünkig a legfontosabb feladatunknak a transzparens vállalati működés megteremtését, és a cégcsoport által elérhető pénzügyi szolgáltatások körének szélesítését tekintjük. A Sólyom Kft. többségi tulajdonrészének megvásárlásával a többszörös minőségi díjnyertes, lakossági piacra fókuszáló PALLADIUM alkuszcégünk célpiacát kiszélesítve, mostantól a vállalati szegmens szereplői számára is képessé válunk kiváló szolgáltatást nyújtani."

PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
MEDIA1  |  2022. július 1. 17:10
Havas néhány hete még arról beszélt, hogy csak nyári szabadságra küldték a műsorát az N1TV-től. Most...
Kiszámoló  |  2022. július 1. 10:49
Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett kerese...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?