2020. október 28. szerda Simon, Szimonetta

Veszély a magyar utakon: L. L. Junior kisfia az újabb áldozat


Szombat este halálos gázolás történt Zuglóban, melynek áldozata az ismert, magyar énekes L. L. Junior 3 éves kisfia. A tragédia körülményeit természetesen még vizsgálja a hatóság, amellett azonban nem szabad szó nélkül elmenni, hogy a hivatalos statisztikák szerint az Európai Unióban Magyarországnak van a 6. leghalálosabb úthálozata, a halálos kimenetelű közúti balesetek száma alapján.

Halálos kimenetelű gázolás történt szombat este Zuglóban, amiben egy kisgyermek az életét vesztette. A tragédiában L.L. Junior, ismert magyar énekes három éves kisfia hunyt el - értesült a Blikk. A baleset a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél történt, a lap úgy tudja, hogy a gyerek kiszaladt az autó elé.

Halálos magyar utak

Bár baleset, váratlan tragédia bármikor történhet, ahhoz hogy ez sorozatos legyen, más összetevőknek is közre kell játszaniuk, mint a puszta véletlennek. Augusztus elején a Pénzcentrumon megírtuk, hogy Magyarországon 2018-ban 1 millió lakosra 64 közúti balesetes haláleset jutott. Ezzel az Európai Unió 6. leghalálosabb úthálózata lett a miénk. A halálesetek száma ráadásul az EU-átlagtól 15-el több volt. 

Az EU-s lista pozitív végén egyébként az Egyesült Királyság végzett, ott ugyanis 1 millió lakosra csupán 28 közúti balesetből származó haláleset jutott, de ettől a számtól nem sokkal maradt el Dánia, Írország, Hollandia és Svédország sem, sorrendben 31, 31-31, illetve 32 halálesettel. Mindez azt is jelenti, hogy arányaiban, a halálestek számát alapul véve.

Döbbenetes, de Magyarországon több mint kétszer annyi (2,3-szor) ember leli halálát közúti balesetekben, mint a legbiztonságosabb EU-s országban.

(Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán)

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó