2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

Vádat emeltek a korrupt orvos ellen: kenőpénzért írt igazolásokat


Egy Nyíregyháza közelében lévő településen dolgozó háziorvostól tavaly júniusban az egyik helyi lakos azt kérte, hogy két hétre visszamenőleg igazolja le keresőképtelenségét. Az orvos ezt 13 ezer forint kenőpénzért vállalta, ahogyan azt is, hogy a férfi jelen nem lévő két gyereke részére írjon fel gyógyszereket.

Az ügyészség közleménye szerint a páciens mindezt csak azért provokálta ki, hogy lebuktassa a szerinte korrupt háziorvost, és a valótlan igazolást igazából nem használta fel táppénz igénylésére és a recepteket sem váltotta ki.

Az ügyészség a beismerő vallomást tett háziorvost vesztegetés elfogadásával vádolja, a bűncselekményért a törvény szerint 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. De ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás tartását, az ügyészség szerint 1 év 5 hónap börtönbüntetésre kell ítélni, valamint el kell tiltani az orvosi foglalkozás és a közügyek gyakorlásától is. Ezen felül a 13 ezer forint vesztegetési pénzre vagyonelkobzást kell elrendelni.

Az orvost felültető férfivel szemben a rendőrség az eljárást megszüntette, mert nem követett el bűncselekményt. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó