2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Fontos bejelentést tett a vakcináról Orbán Viktor: videón a rendkívüli tájékoztatás


Az orosz és a kínai vakcinák beszerzésének körülményeiről is tájékozódik az operatív törzs, ahogyan az összes koronavírus-vakcinával kapcsolatos európai programban is részt vesz Magyarország - erről Orbán Viktor beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában. Mint mondta: általánossá tenné a maszkviselést.

A járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is, "nagyjából Ausztria magasságában vagyunk". Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el - mondta Orbán Viktor az operatív törzs mai ülése után a Facebookra feltöltött videójában. Úgy fogalmazott: az "egészségügy állja a sarat", ami elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosok és az ápolók európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek.

Az ülésen áttekintették a maszkviselés szabályait, amellyel kapcsolatban azt mondta: "adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése". A kormányfő ezért arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Szó esett az influenzaoltásról is, amely a háziorvosoknál érhető el ingyenesen.

Orbán erről elmondta: a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás pedig folyamatos. Hozzátette: a 3 évnél fiatalabb gyerekek is megkapják az influenza elleni ingyenes védőoltást.

A koronavírus elleni vakcina kapcsán hazánk összes európai beszerzési programban részt vesz - közölte. Felszólította ugyanakkor az operatív törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is. Ugyanis "a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb, megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Videó: bejutottunk az ALDI raktáraiba, ahol több ezer tonna papírt hasznosítanak újra
2025-re minden saját márkás termék csomagolása újrahasznosítható lesz az áruházláncnál.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

12.03-12.09
Országos

Spar

12.03-12.09
Országos

Lidl

12.03-12.09
Országos

Aldi

12.03-12.09
Országos

Tesco

12.03-12.09
Országos

Auchan

Prémium termékkatalógus
11.26-12.24
Országos

Aldi

11.26-12.02
Országos

Auchan

11.26-12.02
Országos

  Ajánlatunk