22 °C Budapest
visegrad hungary countryside

Visegrádi szállodatűz: így kaphat kártérítést, akinek meghiúsult a pihenése

2024. március 13. 09:40

A szombati tűzesetben súlyos károkat szenvedett visegrádi Hotel Silvanus igazgatója elmondta, hogy szeretnének hiteles vendéglátók maradni - írja az mfor.hu. Mind a katasztrófában érintett, mind a jövőbeli foglalással rendelkező vendégeket kártalanítás végett fel fogják keresni.

A hétvégi visegrádi szállodatűzben kárt szenvedett vendégek természetesen kártérítésre jogosultak, de mi a teendőjük azoknak, akik a Hotel Silvanus vendégeként akár a pihenésük félbeszakítására kényszerültek, akár a tűzesetben az ingóságuk semmisült meg? Ezek speciális helyzetek.

"Speciális helyzetben van az, akinek poggyásza, ingósága szenvedett kárt a hétvégi visegrádi szállodatűzben. A belföldi utasbiztosítások ugyanis még nem nagyon elterjedtek" – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs vezetője a lapnak. Ha valakinek a biztosítása megtéríti a poggyászkárokat, akkor ha benyújtja a biztosítási igényét és bizonyítani tudja, hogy az abban szereplő dolgok megsemmisültek, akkor a biztosító téríteni fog – mondta a szakember. Felhívta a figyelmet arra is, hogy számos esetben a bank-, illetve a hitelkártya mellé is jár utasbiztosítás, azonban azok kizárólag külföldre érvényesek.

A belföldi utazásokra vonatkozó biztosítások alapvetően útlemondási biztosítások a szakértő szerint, vagyis ha a biztosított valami miatt nem tud elutazni, akkor az így kifizetett előlegek meghatározott részét kaphatja vissza. A szállodatűzre visszatérve: ha valakinek van például lakásbiztosítása mellett igazolvány pótlására vonatkozó kiegészítő biztosítása is, és ezek a dokumentumok semmisültek meg a tűzben, azok pótlásának költségeire fedezetet nyújt ez a fajta biztosítás a szakértő szerint. Lambert Gábor azonban azt hangsúlyozta, a károsultaknak elsősorban a szállodánál kell érdeklődniük a kártérítés lehetőségeiről. A szállodának lehet ugyanis biztosítása, ami ilyen esetekre is kiterjedhet.

Pintér Róbert, a Hotel Silvanus igazgatója a lapnak azt mondta: a káreseményeket a hatóságok vizsgálatait (tűzvizsgálat, rendőrségi nyomozás) után tudják rendezni, a szálló biztosítójának munkatársai a hatóságokkal párhuzamosan dolgoznak. Így egyelőre nem tud pontos választ adni arra, a kárrendezés technikailag hogyan fog lezajlani, de kiemelte, szándékukban áll minden érintett vendéget megkeresni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szállodaigazgató szerint a Hotel Silvanus fél éven belül újra fogadhat vendégeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 24. 14:41
Radnóti Miklós Antirasszista Díjat vesz át június elején Somos András, aki néhány hónapja egy félreé...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Bankmonitor  |  2024. május 24. 09:09
Mind nagyobb lakáshiteleket vesznek fel a magyarok, az átlagos hitelösszeg 2024. februárban már elér...
Holdblog  |  2024. május 24. 08:00
Brutális büntetővámmal igyekszik védeni Amerika a saját autópiacát, de a kínaiak olyan járművekkel é...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem