2 °C Budapest

Aljas trükkel csaptak le a nyugdíjasok vámszedői

Pénzcentrum
2013. november 11. 16:08

A Pénzcentrum.hu olvasói többször is találkozhattak olyan cikkekkel, amelyekben a nyugdíjasok elleni trükkös lopásokat, csalásokat mutattuk be. Az elmúlt hónapok egyik fontos tanulsága, hogy a bűnözők ebben sem ismernek határokat, hiszen rezsicsökkentés, ajándék, közműszolgáltatás címén is bejutnak a legkiszolgáltatottabbak lakásaiba, hogy onnan készpénzt, ékszereket vigyenek el. Nemrég azonban talán minden eddiginél elkeserítőbb esettel találkoztak az ózdi rendőrök.

A Készenléti Rendőrség megerősítő feladatokat ellátó járőrei fél órán belül elfogták, majd az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették a magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó rablókat - tájékoztat a rendőrség hivatalos honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy idős házaspár csokvaományi családi házánál szombaton magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó személyek jelentek meg autóval, mondván segélyt, valamint egy-egy zsák krumplit és hagymát hoztak. A portára az ott lakók megtévesztésével bejutó férfiak egyike a "kiutalt" segély összegének átadásához a tulajdonossal egy húszezer forintos címletű bankjegyet kívánt felváltatni, miközben társai eltulajdonították a háziak készpénzét és ékszereit. Amíg a bűnözők közül hárman az ingatlanban "dolgoztak", addig két társuk az utcán az autónál maradva figyelési feladatokat látott el.

A tolvajokból lett rablók pechére a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt a házhoz érkeztek a tulajdonosok közelben lakó hozzátartozói, akik kérdőre vonták a hívatlan látogatókat és közölték velük, hogy visszatartják őket az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig.

A kelepcébe került tolvajok az eltulajdonított értékek megtartása érdekében tettleg bántalmazták a háziakat, valamint a védelmükre kelő hozzátartozókat és azok szomszédját, majd elmenekültek a helyszínről.

A rendőrjárőrök az elkövetők autójának nyomába eredtek, amit néhány perccel később fel is tartóztattak. Az elfogott rablókat az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították. A hatóság lefoglalta az állítólagos terménykiutalásról kiállított, majd összegyűrt fiktív bizonylatot is, elrendelték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Milyen trükkökkel verik át a gyanútlan nyugdíjasokat? KATTINTS!

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a hozzájuk becsengető ismeretlennek szemben. Otthonukat gondosan zárják be, oda idegent ne engedjenek be. A szolgáltatók képviselőitől kérjék el az igazolványukat. Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. december 8. 08:58
Sokan panaszkodnak a magas bankszámla költségek miatt, pedig már Magyarországon is találni olyan szá...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 8. 08:00
December elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket...
Holdblog  |  2022. december 8. 05:55
Ha Milton Friedmannak igaza volt, akkor előbb-utóbb jó hírrel szolgálhatunk az inflációval kapcsolat...
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03