1 °C Budapest

Aljas trükkel csaptak le a nyugdíjasok vámszedői

Pénzcentrum
2013. november 11. 16:08

A Pénzcentrum.hu olvasói többször is találkozhattak olyan cikkekkel, amelyekben a nyugdíjasok elleni trükkös lopásokat, csalásokat mutattuk be. Az elmúlt hónapok egyik fontos tanulsága, hogy a bűnözők ebben sem ismernek határokat, hiszen rezsicsökkentés, ajándék, közműszolgáltatás címén is bejutnak a legkiszolgáltatottabbak lakásaiba, hogy onnan készpénzt, ékszereket vigyenek el. Nemrég azonban talán minden eddiginél elkeserítőbb esettel találkoztak az ózdi rendőrök.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Készenléti Rendőrség megerősítő feladatokat ellátó járőrei fél órán belül elfogták, majd az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették a magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó rablókat - tájékoztat a rendőrség hivatalos honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy idős házaspár csokvaományi családi házánál szombaton magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó személyek jelentek meg autóval, mondván segélyt, valamint egy-egy zsák krumplit és hagymát hoztak. A portára az ott lakók megtévesztésével bejutó férfiak egyike a "kiutalt" segély összegének átadásához a tulajdonossal egy húszezer forintos címletű bankjegyet kívánt felváltatni, miközben társai eltulajdonították a háziak készpénzét és ékszereit. Amíg a bűnözők közül hárman az ingatlanban "dolgoztak", addig két társuk az utcán az autónál maradva figyelési feladatokat látott el.

A tolvajokból lett rablók pechére a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt a házhoz érkeztek a tulajdonosok közelben lakó hozzátartozói, akik kérdőre vonták a hívatlan látogatókat és közölték velük, hogy visszatartják őket az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig.

A kelepcébe került tolvajok az eltulajdonított értékek megtartása érdekében tettleg bántalmazták a háziakat, valamint a védelmükre kelő hozzátartozókat és azok szomszédját, majd elmenekültek a helyszínről.

A rendőrjárőrök az elkövetők autójának nyomába eredtek, amit néhány perccel később fel is tartóztattak. Az elfogott rablókat az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították. A hatóság lefoglalta az állítólagos terménykiutalásról kiállított, majd összegyűrt fiktív bizonylatot is, elrendelték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Milyen trükkökkel verik át a gyanútlan nyugdíjasokat? KATTINTS!

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a hozzájuk becsengető ismeretlennek szemben. Otthonukat gondosan zárják be, oda idegent ne engedjenek be. A szolgáltatók képviselőitől kérjék el az igazolványukat. Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?