16 °C Budapest

Vihar? Tűzvész? Betörés? A te otthonod biztonságban van?

Pénzcentrum
2013. október 9. 14:32

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

A statisztikák szerint sokan továbbra is csak abban bíznak, hogy kitart a szerencséjük, ám nem sokat tesznek azért, hogy otthonukat biztonságban tudják. A családi házak 25 százalékának ugyanis semmiféle lakásbiztosítása nincs. Látszólag jobb a helyzet a lakások esetében, mert azoknak csak a 8 százalékára nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok. Sokan gondolják ugyanis, bőven elég, ha a társasháznak van biztosítása. A baj csak az, hogy az esetek felénél a ház biztosítása csak a közös tulajdonú részekben esett kárt téríti meg.

Ám azok sem feltétlenül alhatnak nyugodtan, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. Bár szerencsés esetben a lakásuk szépül, vagyonuk gyarapodik az évek során, ám az ügyfelek többsége nem igazította ehhez a biztosítását. Így ha beüt a baj, akkor könnyen elfordulhat, hogy a kár értékének töredékét téríti a biztosító.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy sokan legfontosabb és legértékesebb vagyontárgyukat nem biztosítják. A hozzáállással nem lehet gond, mert abban talán a biztosítással nem rendelkezők sem kételkednek, hogy nagyon fontos lakásbiztosítást kötni. Valószínűleg, anyagi okok állnak a háttérben, azaz a családok egy részének egyszerűen nem jut pénze biztosításra és jobb híján kockáztat. Pedig már napi egy csésze kávé áráért is lehet lakásbiztosítást kötni.

A Pénzcentrum.hu lakossági pénzügyi portál igyekszik segíteni a felelősen gondolkodó otthontulajdonosoknak, miként találhatják meg a nekik legmegfelelőbb áron, a legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítást. Ezért 2013. október 14. és 2013. október 20. között "Biztonságban az otthonod" címmel cikksorozatot közlünk a lakásbiztosításokról. Egyebek mellett választ keresünk arra, milyen károk a leggyakoribbak, mi történik akkor, ha semmilyen biztosítással nem rendelkezünk, hogyan faraghatunk le a lakásbiztosítás díjából és miként tudhatjuk értékeinket teljes biztonságban?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi lakásbiztosítással kapcsolatos kérdésre nem tudunk kitérni a cikksorozatban. Ezért Olvasóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy kérdéseiket e témában feltehessék egy biztosítási szakértőnek. A felmerülő kérdéseket 2013. október 9. és 2013. október 16-án délig várjuk a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre! A kérdésekre adott szakértői válaszokat 2013. október 18-án közöljük oldalunkon!

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?