Vihar? Tűzvész? Betörés? A te otthonod biztonságban van?

Pénzcentrum
2013. október 9. 14:32

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

A statisztikák szerint sokan továbbra is csak abban bíznak, hogy kitart a szerencséjük, ám nem sokat tesznek azért, hogy otthonukat biztonságban tudják. A családi házak 25 százalékának ugyanis semmiféle lakásbiztosítása nincs. Látszólag jobb a helyzet a lakások esetében, mert azoknak csak a 8 százalékára nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok. Sokan gondolják ugyanis, bőven elég, ha a társasháznak van biztosítása. A baj csak az, hogy az esetek felénél a ház biztosítása csak a közös tulajdonú részekben esett kárt téríti meg.

Ám azok sem feltétlenül alhatnak nyugodtan, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. Bár szerencsés esetben a lakásuk szépül, vagyonuk gyarapodik az évek során, ám az ügyfelek többsége nem igazította ehhez a biztosítását. Így ha beüt a baj, akkor könnyen elfordulhat, hogy a kár értékének töredékét téríti a biztosító.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy sokan legfontosabb és legértékesebb vagyontárgyukat nem biztosítják. A hozzáállással nem lehet gond, mert abban talán a biztosítással nem rendelkezők sem kételkednek, hogy nagyon fontos lakásbiztosítást kötni. Valószínűleg, anyagi okok állnak a háttérben, azaz a családok egy részének egyszerűen nem jut pénze biztosításra és jobb híján kockáztat. Pedig már napi egy csésze kávé áráért is lehet lakásbiztosítást kötni.

A Pénzcentrum.hu lakossági pénzügyi portál igyekszik segíteni a felelősen gondolkodó otthontulajdonosoknak, miként találhatják meg a nekik legmegfelelőbb áron, a legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítást. Ezért 2013. október 14. és 2013. október 20. között "Biztonságban az otthonod" címmel cikksorozatot közlünk a lakásbiztosításokról. Egyebek mellett választ keresünk arra, milyen károk a leggyakoribbak, mi történik akkor, ha semmilyen biztosítással nem rendelkezünk, hogyan faraghatunk le a lakásbiztosítás díjából és miként tudhatjuk értékeinket teljes biztonságban?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi lakásbiztosítással kapcsolatos kérdésre nem tudunk kitérni a cikksorozatban. Ezért Olvasóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy kérdéseiket e témában feltehessék egy biztosítási szakértőnek. A felmerülő kérdéseket 2013. október 9. és 2013. október 16-án délig várjuk a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre! A kérdésekre adott szakértői válaszokat 2013. október 18-án közöljük oldalunkon!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?