15 °C Budapest

Vihar? Tűzvész? Betörés? A te otthonod biztonságban van?

Pénzcentrum
2013. október 9. 14:32

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

A statisztikák szerint sokan továbbra is csak abban bíznak, hogy kitart a szerencséjük, ám nem sokat tesznek azért, hogy otthonukat biztonságban tudják. A családi házak 25 százalékának ugyanis semmiféle lakásbiztosítása nincs. Látszólag jobb a helyzet a lakások esetében, mert azoknak csak a 8 százalékára nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok. Sokan gondolják ugyanis, bőven elég, ha a társasháznak van biztosítása. A baj csak az, hogy az esetek felénél a ház biztosítása csak a közös tulajdonú részekben esett kárt téríti meg.

Ám azok sem feltétlenül alhatnak nyugodtan, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. Bár szerencsés esetben a lakásuk szépül, vagyonuk gyarapodik az évek során, ám az ügyfelek többsége nem igazította ehhez a biztosítását. Így ha beüt a baj, akkor könnyen elfordulhat, hogy a kár értékének töredékét téríti a biztosító.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy sokan legfontosabb és legértékesebb vagyontárgyukat nem biztosítják. A hozzáállással nem lehet gond, mert abban talán a biztosítással nem rendelkezők sem kételkednek, hogy nagyon fontos lakásbiztosítást kötni. Valószínűleg, anyagi okok állnak a háttérben, azaz a családok egy részének egyszerűen nem jut pénze biztosításra és jobb híján kockáztat. Pedig már napi egy csésze kávé áráért is lehet lakásbiztosítást kötni.

A Pénzcentrum.hu lakossági pénzügyi portál igyekszik segíteni a felelősen gondolkodó otthontulajdonosoknak, miként találhatják meg a nekik legmegfelelőbb áron, a legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítást. Ezért 2013. október 14. és 2013. október 20. között "Biztonságban az otthonod" címmel cikksorozatot közlünk a lakásbiztosításokról. Egyebek mellett választ keresünk arra, milyen károk a leggyakoribbak, mi történik akkor, ha semmilyen biztosítással nem rendelkezünk, hogyan faraghatunk le a lakásbiztosítás díjából és miként tudhatjuk értékeinket teljes biztonságban?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi lakásbiztosítással kapcsolatos kérdésre nem tudunk kitérni a cikksorozatban. Ezért Olvasóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy kérdéseiket e témában feltehessék egy biztosítási szakértőnek. A felmerülő kérdéseket 2013. október 9. és 2013. október 16-án délig várjuk a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre! A kérdésekre adott szakértői válaszokat 2013. október 18-án közöljük oldalunkon!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. szeptember 24. 06:55
Vakmajom: nem igaz, hogy Nyugat-Európában csak és kizárólag az (aktuális a szerk.) bevándorlás miatt...
MEDIA1  |  2023. szeptember 23. 17:30
A TV2 új realityjének szereplőjét próbálja azzal promózni a hírműsor honlapja, amire mindenki kattin...
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM