Vihar? Tűzvész? Betörés? A te otthonod biztonságban van?

Pénzcentrum
2013. október 9. 14:32

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

A statisztikák szerint sokan továbbra is csak abban bíznak, hogy kitart a szerencséjük, ám nem sokat tesznek azért, hogy otthonukat biztonságban tudják. A családi házak 25 százalékának ugyanis semmiféle lakásbiztosítása nincs. Látszólag jobb a helyzet a lakások esetében, mert azoknak csak a 8 százalékára nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok. Sokan gondolják ugyanis, bőven elég, ha a társasháznak van biztosítása. A baj csak az, hogy az esetek felénél a ház biztosítása csak a közös tulajdonú részekben esett kárt téríti meg.

Ám azok sem feltétlenül alhatnak nyugodtan, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. Bár szerencsés esetben a lakásuk szépül, vagyonuk gyarapodik az évek során, ám az ügyfelek többsége nem igazította ehhez a biztosítását. Így ha beüt a baj, akkor könnyen elfordulhat, hogy a kár értékének töredékét téríti a biztosító.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy sokan legfontosabb és legértékesebb vagyontárgyukat nem biztosítják. A hozzáállással nem lehet gond, mert abban talán a biztosítással nem rendelkezők sem kételkednek, hogy nagyon fontos lakásbiztosítást kötni. Valószínűleg, anyagi okok állnak a háttérben, azaz a családok egy részének egyszerűen nem jut pénze biztosításra és jobb híján kockáztat. Pedig már napi egy csésze kávé áráért is lehet lakásbiztosítást kötni.

A Pénzcentrum.hu lakossági pénzügyi portál igyekszik segíteni a felelősen gondolkodó otthontulajdonosoknak, miként találhatják meg a nekik legmegfelelőbb áron, a legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítást. Ezért 2013. október 14. és 2013. október 20. között "Biztonságban az otthonod" címmel cikksorozatot közlünk a lakásbiztosításokról. Egyebek mellett választ keresünk arra, milyen károk a leggyakoribbak, mi történik akkor, ha semmilyen biztosítással nem rendelkezünk, hogyan faraghatunk le a lakásbiztosítás díjából és miként tudhatjuk értékeinket teljes biztonságban?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi lakásbiztosítással kapcsolatos kérdésre nem tudunk kitérni a cikksorozatban. Ezért Olvasóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy kérdéseiket e témában feltehessék egy biztosítási szakértőnek. A felmerülő kérdéseket 2013. október 9. és 2013. október 16-án délig várjuk a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre! A kérdésekre adott szakértői válaszokat 2013. október 18-án közöljük oldalunkon!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 23. 19:50
Ezerrel megy közpénzből a pártkampány Kecskeméten, az ellenzéki pártok jogi lépéseket fontolgatnak.
Bankmonitor  |  2024. május 23. 17:10
Az első Babaváró igénylőknél a közeljövőben jár le az 5 év, ha nem született gyermek, akkor megemelk...
MNB Intézet  |  2024. május 23. 10:52
Az ágens alapú gazdasági modellezés lényege, hogy számítógépen létrehozunk egy virtuális gazdaságot,...
Holdblog  |  2024. május 23. 09:15
Rekordévre készül a konténerhajók piaca. Tavaly sosem látott mennyiségű szállítókapacitás állt szolg...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem