17 °C Budapest

Árvíz: érkeznek a kárbejelentések a biztosítókhoz

MTI
2013. június 12. 17:03

Szerda délelőtt 10 óráig több mint 200 árvízi kárbejelentés érkezett a lakásbiztosítást nyújtó 16 biztosító társasághoz - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) kommunikációs főosztályvezetője az MTI kérdésére válaszolva.

A lakásbiztosításban piacvezető Aegon biztosítónál szerda délig 79 kárt jelentettek az ügyfelek, az általuk becsült kár 30,8 millió forint, egy esetre mintegy 400 ezer forint kár jut. A cég közleménye szerint a károk felmérése elkezdődött.

A hétfői vihar után eddig 1100 kárbejelentés érkezett ehhez a biztosítóhoz, a becsült összes kár 98 millió forint. A legtöbb kár Dél-Dunántúlt érte.

Az Allianz Hungária 50 ezer forintos költségtérítésben részesítette az árvíz miatt kitelepített ügyfeleit, akik közül legtöbben már megkapták az összeget - közölte a biztosító az MTI-vel.

A több mint 200 győrújfalui kitelepített ügyfelét a cég telefonos ügyfélszolgálata - a hagyományos bejelentési folyamattól eltérően - előre megkereste, ők is megkapták az 50 ezer forintos költségtérítést.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?