21 °C Budapest

Készítheted a személyidet a hipermarket bejáratánál! (2.)

2010. május 27. 16:58

A munkanélküliek 44,7%-a egy éve, vagy annál régebben keresett állást 2009. IV. negyedévében. A KSH adatai alapján a munkanélküliség átlagos időtartalma 16,5 hónap volt. A nehéz gazdasági helyzet ellenére kevesen próbálnak felkészülni arra a helyzetre, ha elveszítenék állásukat, és ezzel havi fix jövedelmüket. Sokan talán nem is gondolnák, hogy létezik olyan biztosítás, mely ebben az élethelyzetben áthidaló segítséget nyújthat.

Kutatási adatokon és szakértői tapasztalatokon alapul a Groupama Garancia Biztosító februárban bevezetett "Cora Havi Plusz" elnevezésű biztosítása, amely a Cora-val való együttműködésnek köszönhetően minden Cora áruházban elérhető 2010 tavaszától.

Korábban: Készítheted a személyidet a hipermarket bejáratánál! Mi áll a háttérben?

A Cora Havi Plusz elnevezésű biztosítás egy olyan, a magyar biztosítási piacon újdonságnak számító, komplex csomagtermék, mely az élet több "nehéz pillanatában" - munkanélküliség, táppénz, rokkantság vagy haláleset - is anyagi támaszt nyújt. A konstrukció baleseti rokkantság vagy halál esetén egy egyszeri nagyobb összeg kifizetésével támogatja a családot, keresőképtelenség (táppénz) vagy munkanélküliség esetén pedig havi jövedelem kiegészítést nyújt a biztosítás.

A Cora Havi Plusz biztosítást két, különböző szintű szolgáltatást nyújtó csomagban - Komfort és Prémium - érhetik el az ügyfelek. A biztosítás éves díjfizetésű, nagysága - havi lebontásban - még a magasabb szintű szolgáltatást nyújtó csomag választása esetén sem éri el a négyezer forintot. Ugyanakkor, ha egy biztosítással rendelkező elveszíti az állását, és hivatalosan munkakeresővé válik, akkor az ezt követő 31. naptól - a biztosítási feltételeknek megfelelően - számíthat a biztosító által havonta fizetett 70 illetve 90 ezer forintra.

Újra sláger lett az életbiztosítás - íme a befutók!

A biztosítás rugalmassága kapcsán Pethő Mónika, a Groupama Garancia Biztosító Baleset- és Egészségbiztosítási főosztályvezetője kiemelte, hogy "a szerződéskötés rendkívül egyszerű. A Cora Áruházakban a Cora Biztonságos Megoldások standnál mindössze néhány adatot kell megadnunk, mint például név, születési dátum, lakcím, adószám. A szerződés néhány perc alatt megköthető, a biztosító a következő naptári nap nulla órájától viseli a kockázatot. További adminisztráció nem terheli az ügyfelet."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

567-szeres nyugdíjemelés Magyarországon! Hány év kellett hozzá?

Martis István, a Profession.hu értékesítési igazgatója, elismert HR szakértő munkaerőpiaci tapasztalataik alapján elmondta, "Méréseink szerint az álláspiac felére zsugorodott, vagyis az előző évhez képest 2009-ben 50%-kal kevesebb állás volt. A tendecia folytatódik, 2010 első negyedévében további csökkenést volt tapasztalható. 2008 előtt az álláspiac dinamikájának jelentős részét az adta, hogy a munkavállalók új lehetőségeket, jobb állásokat kerestek, és ezért váltottak munkahelyet - helyükre pedig más mehetett.

Manapság rendkívül óvatos mindenki, és kétszer meggondolja, hogy egyáltalán belevágjon-e az álláskeresésbe. Tekintettel arra, hogy szinte minden vállalatnál volt valamiféle költség-, vagy létszámcsökkentés, nagyon kevés ember lehet, akinek egyszer sem fordult meg a fejében, hogy elveszítheti állását.

Martis István a fentek mellett kiemelte, "Látszik az is, hogy állást találni rendkívül nehéz és hosszadalmas, még akkor is, ha valaki kiváló a szakmájában. Egy munkahely elvesztése sok esetben egy család anyagi biztonságát veszélyezteti, vagy borítja fel teljesen, így érthető az óvatosság. Gondoljuk csak a sok lakáshitellel rendelkezőre, akik egyik napról a másikra munkanélküliek lehetnek, de hitelüket ugyanúgy kell törleszteniük."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 15:57
Néhány napja még arra utalt Huth Gergely, hogy a PestiSrácok jövője is bizonytalanná vált a Pesti TV...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?