Mindenki készüljön: elindult a kampány!

Pénzcentrum
2008. október 30. 10:05

Ma reggel közzétette minden társaság a kötelező gépjármű felelősség-biztosítási (kgfb) tarifáját, s ezzel hivatalosan is elindult az év végi váltási kampány. Két országos napilapban mintegy 35 oldalon találkozhatunk a 2009-es díjakkal, s még a MÁV Biztosító Egyesület megszűnése ellenére is nőtt a kínálat, idén 15 biztosító tarifái között válogathatunk!

Fontos változások

Az egyik új belépő az MKB Általános Biztosító Zrt., amely idén kapcsolódott be a biztosítási üzletágba. A másik új szereplő pedig a WABARD Biztosító Zrt., amely 2009. január elsejétől kezdi meg működését.

A Waberer's Holding, a legnagyobb magyar közúti fuvarozó és logisztikai vállalkozásnak számító cég a nagy port kavart MÁV ÁBE ügyet követően indította el saját biztosítóját. A társaság az egyesület legnagyobb ügyfelének számított, s a biztosító bedőlése miatt igen magas összegről voltak kénytelenek lemondani.

A tavalyi évben kormányrendelet változtatta meg a bónusz-malusz rendszer megfigyelési időszakát, amely az idei évtől kezdődően már azonos a naptári évvel, vagyis december 31-én zárul. Ebből következik, hogy a biztosítót váltók - mivel kártörténeti igazolás csak január elején fog rendelkezésre állni - automatikusan A0 besorolásban indulnak. A szóban forgó igazolást az új biztosítónak kell majd beszereznie a kockázatviselés kezdetétől számított 30 napon belül. Ha ehhez nem biztosítjuk a megfelelő adatokat, úgy az új társaság automatikusan a legrosszabb kategóriába, az M4-be sorol minket.

Ha az új biztosítóhoz beérkezett a kártörténeti igazolás, úgy azt követően 15 napon belül köteles az új szerződés bónusz-malusz osztályba sorolását visszamenőleges hatállyal módosítani.

Rengeteg kedvezmény

Természetesen az egyes társaságok többféle kedvezménnyel próbálják meg elcsábítani az ügyfeleket. A bank-biztosító társaságok esetében nyilvánvalóan a banki szolgáltatások igénybevételével csökkenthetjük a kötelező biztosításunk díját. Az online biztosítás kötésére is igen sokan ösztönöznek, de a kereskedőnél történő vásárlás is igénybe vehető.

Amire figyelni kell, ha saját magunknak kalkulálunk díjat, az az, hogy a kedvezmények igénybe vehető száma és/vagy mértéke maximálva van, így általában 30-40 százalékos megtakarítás érhető el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint azt már eddig is megszokhattuk, a biztosítók azt díjazzák a legjobban (pontosabban az ügyfél számára legjobban), ha minél hamarabb megkapják a biztosítás díját, így a legnagyobb kedvezmény a díjfizetés gyakorisága alapján adott kedvezmény szorzókban a legnagyobb az éves díjfizetésé. A havi díjfizetés nem tanácsos, mert van, ahol a szorzó tulajdonképpen "büntetés", értéke 1,02 százalék.

Mit hozhat az idei kampány?

Az egyes piaci szereplők előzetes várakozásai szerint az idei kampányban is éles harc várható, ugyanakkor még a díjak ismerete előtt úgy nyilatkoztak, hogy várhatóan megáll a díjak csökkenése.

Egy bizonyos évről évre egyre többen vannak azok, akik a váltás mellett voksolnak, a piaci statisztikák alapján a váltók számát 850-900 ezer főre becsüljük. Ebből várhatóan 350 ezren lesznek, akik az online kötést választják.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?