Független alkuszok segíthetik a MÁV ÁBE-ügyfelek egyszerű biztosítóváltását

Pénzcentrum
2008. július 31. 15:41

A MÁV Általános Biztosító Egyesület közgyűlése nem szavazta meg a tagok pótdíjbefizetését. Ezt követően a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a mai napon augusztus 15-i határnappal visszavonta az egyesület tevékenységi engedélyét, a MÁV ÁBE ügyfeleinek pedig a felügyelet által meghatározott határidőig, augusztus 15-ig kell új, az év végéig érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötniük. A tucatnyi biztosító ajánlatai közötti egyszerű eligazodásban, illetve a szükséges lépések megtételében a független biztosítási alkuszok ebben az időszakban is hatékonyan segítik majd az ügyfeleket, akiknek ezúttal még az év végi kampányban biztosított 30 napnál is jóval kevesebb idejük van a döntéshozatalra.

A biztosítóváltás ebben az időszakban mintegy 150-160 ezer magán-gépjárműtulajdonost, összesen pedig közel kétszázezer szerződést érint. A jogszabályok értelmében ezúttal egyik biztosító sem hirdethet új díjakat, a váltásokat a 2008. évre meghirdetett tarifák alapján kell végrehajtani. A tucatnyi biztosítótársaság és -egyesület bonyolult, több mint száz egyedi kedvezményt tartalmazó tarifarendszerében történő eligazodást - a szokásos év végi kampányhoz hasonlóan - ebben az időszakban is a független biztosítási alkuszok által üzemeltetett díjkalkulátorok teszik lehetővé. Az alkuszok a kalkuláció mellett részt vesznek a teljes biztosítási folyamatban, mivel tájékoztatást adnak a különböző lehetőségekről (nem csupán a díjakról, hanem a kapcsolódó kedvezmények tartalmáról és értékéről, illetve a kapcsolódó szolgáltatások várható minőségéről is). Megbízás esetén a teendők jó részét elvégzik (szerződéskötés, bónusz fokozat érvényesítése), és szükség esetén, káresemény felmerülésekor is közreműködnek az ügyintézésben. Mindezen alkuszi szolgáltatások a biztosítási termékek díját nem befolyásolják.

Nem úszható meg a harmadik negyedéves díj befizetése!

Az elmúlt hónapokban a MÁV ÁBE bizonytalan helyzetéről sok szó esett a sajtóban. Mindezek alapján az ügyfelek egy része késleltette aktuális biztosítási díjának befizetését. Fontos tudni, hogy tőlük az átvevő biztosító saját tarifájának megfelelően visszamenőlegesen is kérni fogja az elmaradt díj kiegyenlítését, miközben elveszítik bónusz fokozatukat - a málusz fokozatúak besorolása megmarad. A be nem fizetett díj baleset és közúti ellenőrzés során még komolyabb kellemetlenségeket okozhat. Ha ugyanis a károkozónak nincs érvényes felelősségbiztosítása, a károsult valamennyi kárát - komolyabb egészségkárosodás esetén akár több tízmillió forintot is - meg kell térítenie. Közúti ellenőrzések során pedig a biztosítatlan járművet kivonják a forgalomból.

Első precedens az évközi váltásra

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"A MÁV biztosítóegyesülettel kapcsolatos fejlemények lehetővé teszik, hogy a következő hetekben a gyakorlatban is kipróbáljuk az év közben zajló biztosítóváltás menetét. Ráadásul rögtön nehezített körülmények között, hiszen a szokásosnál jóval rövidebb idő áll minden piaci szereplő rendelkezésére." - jelentette ki Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke. "Igaz, hogy ez a váltás csak tört időszakra és egy meghatározott ügyfélkör számára kínál lehetőséget. Ugyanakkor jól modellezi azt az esetet, amikor az egy évre előre meghirdetett tarifák alapján, de nem egy időben vált biztosítót a biztosítottak teljes köre."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 18:10
Augusztustól Szalai Enik a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettese.
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?