16 °C Budapest

Független alkuszok segíthetik a MÁV ÁBE-ügyfelek egyszerű biztosítóváltását

Pénzcentrum
2008. július 31. 15:41

A MÁV Általános Biztosító Egyesület közgyűlése nem szavazta meg a tagok pótdíjbefizetését. Ezt követően a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a mai napon augusztus 15-i határnappal visszavonta az egyesület tevékenységi engedélyét, a MÁV ÁBE ügyfeleinek pedig a felügyelet által meghatározott határidőig, augusztus 15-ig kell új, az év végéig érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötniük. A tucatnyi biztosító ajánlatai közötti egyszerű eligazodásban, illetve a szükséges lépések megtételében a független biztosítási alkuszok ebben az időszakban is hatékonyan segítik majd az ügyfeleket, akiknek ezúttal még az év végi kampányban biztosított 30 napnál is jóval kevesebb idejük van a döntéshozatalra.

A biztosítóváltás ebben az időszakban mintegy 150-160 ezer magán-gépjárműtulajdonost, összesen pedig közel kétszázezer szerződést érint. A jogszabályok értelmében ezúttal egyik biztosító sem hirdethet új díjakat, a váltásokat a 2008. évre meghirdetett tarifák alapján kell végrehajtani. A tucatnyi biztosítótársaság és -egyesület bonyolult, több mint száz egyedi kedvezményt tartalmazó tarifarendszerében történő eligazodást - a szokásos év végi kampányhoz hasonlóan - ebben az időszakban is a független biztosítási alkuszok által üzemeltetett díjkalkulátorok teszik lehetővé. Az alkuszok a kalkuláció mellett részt vesznek a teljes biztosítási folyamatban, mivel tájékoztatást adnak a különböző lehetőségekről (nem csupán a díjakról, hanem a kapcsolódó kedvezmények tartalmáról és értékéről, illetve a kapcsolódó szolgáltatások várható minőségéről is). Megbízás esetén a teendők jó részét elvégzik (szerződéskötés, bónusz fokozat érvényesítése), és szükség esetén, káresemény felmerülésekor is közreműködnek az ügyintézésben. Mindezen alkuszi szolgáltatások a biztosítási termékek díját nem befolyásolják.

Nem úszható meg a harmadik negyedéves díj befizetése!

Az elmúlt hónapokban a MÁV ÁBE bizonytalan helyzetéről sok szó esett a sajtóban. Mindezek alapján az ügyfelek egy része késleltette aktuális biztosítási díjának befizetését. Fontos tudni, hogy tőlük az átvevő biztosító saját tarifájának megfelelően visszamenőlegesen is kérni fogja az elmaradt díj kiegyenlítését, miközben elveszítik bónusz fokozatukat - a málusz fokozatúak besorolása megmarad. A be nem fizetett díj baleset és közúti ellenőrzés során még komolyabb kellemetlenségeket okozhat. Ha ugyanis a károkozónak nincs érvényes felelősségbiztosítása, a károsult valamennyi kárát - komolyabb egészségkárosodás esetén akár több tízmillió forintot is - meg kell térítenie. Közúti ellenőrzések során pedig a biztosítatlan járművet kivonják a forgalomból.

Első precedens az évközi váltásra

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A MÁV biztosítóegyesülettel kapcsolatos fejlemények lehetővé teszik, hogy a következő hetekben a gyakorlatban is kipróbáljuk az év közben zajló biztosítóváltás menetét. Ráadásul rögtön nehezített körülmények között, hiszen a szokásosnál jóval rövidebb idő áll minden piaci szereplő rendelkezésére." - jelentette ki Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke. "Igaz, hogy ez a váltás csak tört időszakra és egy meghatározott ügyfélkör számára kínál lehetőséget. Ugyanakkor jól modellezi azt az esetet, amikor az egy évre előre meghirdetett tarifák alapján, de nem egy időben vált biztosítót a biztosítottak teljes köre."

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. szeptember 24. 06:55
Vakmajom: nem igaz, hogy Nyugat-Európában csak és kizárólag az (aktuális a szerk.) bevándorlás miatt...
MEDIA1  |  2023. szeptember 23. 17:30
A TV2 új realityjének szereplőjét próbálja azzal promózni a hírműsor honlapja, amire mindenki kattin...
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM