7 °C Budapest

Lezárult a vizsgálat a MÁV Biztosítónál

Pénzcentrum
2008. július 31. 09:08

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) mai napon tette közzé azon határozatát, amelyben lezárja a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél lefolytatott célvizsgálatot.

A PSZÁF által a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél lefolytatott, a Biztosító pénzügyi helyzetének, így a Biztosító tagjai, illetve a harmadik fél károsultak felé való szolgáltatások teljesítésére felhasználható eszközök 2008. I. negyedévében történt nagy összegű és hirtelen csökkenése körülményeinek, valamint a kifizetések jogszerűségének és szabályszerűségének ellenőrzésére elrendelt célvizsgálat megállapításai alapján a Felügyeleti Tanács az alábbi határozatot hozta:

Kötelezi a Biztosítót, hogy olyan szabályozási és - az Ellenőrző Bizottság tényleges irányítása alatt álló - belső ellenőrzési rendszert alakítson ki és működtessen, amely lehetővé teszi a Biztosító belső szabályzatoknak megfelelő működése vizsgálatát, valamint a művelt biztosítási tevékenységeknek a törvényesség, a biztonság, az áttekinthetőség és a célszerűség szempontjából történő ellenőrzését, a számviteli jogszabályokban a bizonylati elvre és bizonylati fegyelemre vonatkozó rendelkezések maradéktalan érvényesülését.

Határidő: 2008. augusztus 15.

A célvizsgálatot - a Biztosítóhoz 2008. április 11-ei hatállyal történt felügyeleti biztosok kirendelésére, valamint a Felügyelet által a felügyeleti biztosok részére meghatározott feladatokra tekintettel - további felügyeleti intézkedés alkalmazása nélkül lezárja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A határozat ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs. A határozat felülvizsgálatát - jogszabálysértésre hivatkozva - a közléstől számított harminc napon belül a Fővárosi Bíróságtól lehet kérni. A keresetlevelet - a Fővárosi Bíróságnak címezve - a Felügyeletnél kell 3 példányban benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására halasztó hatálya nincs.

A MÁV Biztosítóval kapcsolatos eseményekről az alábbi cikkekben lehet bővebben tájékozódni:
A nagy MÁV-sztori: lépésről lépésre
Megszűnik a MÁV Biztosító: mi vár az ügyfelekre?

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm