14 °C Budapest

Készülhetnek az alkuszok, megszűnik a MÁV Biztosító!

Pénzcentrum
2008. július 24. 16:30

A MÁV Biztosító közgyűlésén nem módosították az alapszabályt, tehát nem kötelezhetők a tagok pótdíj befizetésére, így ennek mértékéről sem döntenek.

A PSZÁF javaslata szerint az éve díj 50 százaléka lehetett volna a pótdíj. A befizetés hiánya miatt a PSZÁF szeptember végével felfüggeszti a MÁV Biztosító tevékenységét és ki kívánja vezetni a piacról azonnali hatállyal. Az ügyfelek átszerződhetnek, így az alkuszok és a biztosítók készülhetnek a 195 ezer ügyfél befogadására.

Ha módosították volna az alapszabályt, s előírták volna a pótdíj-befizetési kötelezettséget, úgy a PSZÁF december 31-ével szüntette volna meg a biztosító egyesületet a díjak, valamint az elégtelen működési feltételek miatt.

A PSZÁF ezzel a döntéssel tartotta magát a pénteken kiadott közleményben foglaltakhoz, ebben azt írták, hogy "Amennyiben a közgyűlés a tagdíj-kiegészítés, pótbefizetés elutasításáról dönt, a Felügyelet a jogszabályok alapján haladéktalanul visszavonja az egyesület biztosítási tevékenységi engedélyét. Az előzetes egyesületi számítások szerint ugyanis a pótbefizetés, tagdíj-kiegészítés nélkül év végéig csak a már meglévő és várhatóan még felmerülő károk mintegy felére van meg a szükséges eszközfedezet."

A nap történéseiről, a közgyűlés részleteiről az alábbi cikkből lehet tájékozódni: Megszűnik a MÁV Biztosító: mi vár az ügyfelekre?

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?