16 °C Budapest

Megszűnik a MÁV Biztosító: mi vár az ügyfelekre?

Pénzcentrum
2008. július 24. 16:25

Elsőre határozatképtelen A mai napon tartják meg a MÁV Biztosító közgyűlését Tatán a Honvéd Sportcsarnokban, amelyen eldől, mi lesz az ügyfelek, illetve az egyesület sorsa. Helyszíni tudósítónk szerint az első közgyűlés nem volt határozatképes, így 10:30-kor kezdődött az igen hosszúnak ígérkező második közgyűlést. A 195 ezer tagból mindössze 52-en jelentek meg az első közgyűlésen. A határozatképes közgyűlésen viszont akad, aki 30-50 ember nevében szavaz, elképzelhető, hogy a nagy fuvarozói csoportok határozzák meg a biztosító sorsát.

Hogyan jutottunk idáig?

A MÁV Biztosítóval kapcsolatos eddig lezajlott események a kezdetektől "A nagy MÁV-sztori: lépésről lépésre" című cikkünkben olvashatóak.

Szomorú április Kiss Bálintnak
Április 4-én látott napvilágot a határozat, amelyben felfüggesztették a MÁV ÁBE kgfb-termékének terjesztését. Egy héttel később a VPOP is bekapcsolódott az ügybe, s Kiss Bálintot, a MÁV ÁBE vezérét őrizetbe is vették sikkasztás gyanúja miatt. Kissnek még egy kórházi szökési kísérlete is volt.
Pénteken derült ki, hogy a biztosító kgfb-állományának átvételére az ajánlattételi időszak végéig egyetlen érvényes pályázatot sem adott le a korábbi hat érdeklődő (a Köbe, a K&H Biztosító, a Genertel, a Signal Biztosító, a Magyar Posta Biztosító és az Union Biztosító). A mai közgyűlésen dől el a kérdés, hogy a tagok megszavazzák-e a pótdíj-befizetést, vagy felfüggesztik az egyesület működését. Ez utóbbi esetben 30 napon belül át kell szerződniük az ügyfeleknek egy másik biztosítóhoz.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a pótdíj befizetésének lehetőségét preferálja az előzetes híresztelések szerint. Ha ez megtörténne, akkor a jelenlegi 195 ezer tagnak hozzávetőleg 20-30 ezer forintot kellene befizetni.

Miért pont Tata?

Jelenleg tehát 195 ezer tagja van a MÁV Biztosítónak, az első közgyűlésen közülük összesen csupán 52 ember jelent meg. Az április 11 óta kirendelt felügyeleti biztos Gazda Pusztai Sándor, a PSZÁF álláspontja szerint pedig azért tartják a közgyűlést Tatán, mert ez központi hely, amely azonban a megjelent tagok létszámából nem látszik. Az előző közgyűlésen 170 tag tette tiszteletét, a pótdíj-befizetést akkor nem szavazták meg.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A közgyűlésen először a sajtó képviselő nem vehettek részt, a 10:30-kor kezdődött közgyűlésen szavazással döntötték el, beengedik a sajtót.

Fuvarosok nyomásgyakorlása - kinek mi a jó?

Fuvarozók kezében az ügyfelek sorsa?

A MÁV Biztosító sorsa attól függ, hogy a nagy fuvarozóknak megéri-e a megszűnés esetén átszerződni. Ezért a közgyűlésen a nagy fuvarozók képviselői is megjelennek, akik több tag nevében szavaznak. Jelenleg 236 fő van jelen, közülük akadnak, akik 30-50 fő nevében szavaznak, valószínűsíthető, hogy ők a fuvarozók képviselői.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?