Megszűnik a MÁV Biztosító: mi vár az ügyfelekre?

Pénzcentrum
2008. július 24. 16:25

Elsőre határozatképtelen A mai napon tartják meg a MÁV Biztosító közgyűlését Tatán a Honvéd Sportcsarnokban, amelyen eldől, mi lesz az ügyfelek, illetve az egyesület sorsa. Helyszíni tudósítónk szerint az első közgyűlés nem volt határozatképes, így 10:30-kor kezdődött az igen hosszúnak ígérkező második közgyűlést. A 195 ezer tagból mindössze 52-en jelentek meg az első közgyűlésen. A határozatképes közgyűlésen viszont akad, aki 30-50 ember nevében szavaz, elképzelhető, hogy a nagy fuvarozói csoportok határozzák meg a biztosító sorsát.

Hogyan jutottunk idáig?

A MÁV Biztosítóval kapcsolatos eddig lezajlott események a kezdetektől "A nagy MÁV-sztori: lépésről lépésre" című cikkünkben olvashatóak.

Szomorú április Kiss Bálintnak
Április 4-én látott napvilágot a határozat, amelyben felfüggesztették a MÁV ÁBE kgfb-termékének terjesztését. Egy héttel később a VPOP is bekapcsolódott az ügybe, s Kiss Bálintot, a MÁV ÁBE vezérét őrizetbe is vették sikkasztás gyanúja miatt. Kissnek még egy kórházi szökési kísérlete is volt.
Pénteken derült ki, hogy a biztosító kgfb-állományának átvételére az ajánlattételi időszak végéig egyetlen érvényes pályázatot sem adott le a korábbi hat érdeklődő (a Köbe, a K&H Biztosító, a Genertel, a Signal Biztosító, a Magyar Posta Biztosító és az Union Biztosító). A mai közgyűlésen dől el a kérdés, hogy a tagok megszavazzák-e a pótdíj-befizetést, vagy felfüggesztik az egyesület működését. Ez utóbbi esetben 30 napon belül át kell szerződniük az ügyfeleknek egy másik biztosítóhoz.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a pótdíj befizetésének lehetőségét preferálja az előzetes híresztelések szerint. Ha ez megtörténne, akkor a jelenlegi 195 ezer tagnak hozzávetőleg 20-30 ezer forintot kellene befizetni.

Miért pont Tata?

Jelenleg tehát 195 ezer tagja van a MÁV Biztosítónak, az első közgyűlésen közülük összesen csupán 52 ember jelent meg. Az április 11 óta kirendelt felügyeleti biztos Gazda Pusztai Sándor, a PSZÁF álláspontja szerint pedig azért tartják a közgyűlést Tatán, mert ez központi hely, amely azonban a megjelent tagok létszámából nem látszik. Az előző közgyűlésen 170 tag tette tiszteletét, a pótdíj-befizetést akkor nem szavazták meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A közgyűlésen először a sajtó képviselő nem vehettek részt, a 10:30-kor kezdődött közgyűlésen szavazással döntötték el, beengedik a sajtót.

Fuvarosok nyomásgyakorlása - kinek mi a jó?

Fuvarozók kezében az ügyfelek sorsa?

A MÁV Biztosító sorsa attól függ, hogy a nagy fuvarozóknak megéri-e a megszűnés esetén átszerződni. Ezért a közgyűlésen a nagy fuvarozók képviselői is megjelennek, akik több tag nevében szavaznak. Jelenleg 236 fő van jelen, közülük akadnak, akik 30-50 fő nevében szavaznak, valószínűsíthető, hogy ők a fuvarozók képviselői.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35