-1 °C Budapest

Újabb fordulat MÁV Biztosító ügyben

Pénzcentrum
2008. június 17. 08:15

Egy MÁV-biztosított önfeljelentése szerint egyes ügyfelektől a MÁV Biztosító elnöke zsebbe visszakérte a kifizetett kártérítés egy részét, cserébe pedig a ténylegesnél magasabb kárösszeget állapított meg részükre - értesült a Népszabadság.

Az ügyfél vesztegetésért jelentette fel önmagát és Kiss Bálintot, a MÁV Biztosító Egyesület elnökét. Az Egyesület körüli botrányokat látva az azokkal összefüggésben indult pénzügyőrségi nyomozás kapcsán visszakozott. Hogy javítsa helyzetét, a jogosulatlanul nála maradt összeg nála maradt részét állítólag visszafizette a biztosítónak, majd megtette a feljelentést.

Az ügyben várhatóan vesztegetés, valamint sikkasztás gyanújával indulhat eljárás. A pénzügyőrség már továbbította a feljelentést a BRFK-ra. Kiss Bálint ügyvédje úgy nyilatkozott, nem tud a feljelentésről.

A rendőrségen landolt a MÁV Biztosító Egyesület ingatlanvásárlásának dokumentációja is, amely az egyik utolsó tranzakciója volt a Kiss Bálint által vezetett társaságnak. Kiss egy többfordulós tárgyalás végén vásárolt egy ingatlant a majdan megalakuló új társaságnak, 200 millió forintért. Az eladók mindvégig úgy tárgyaltak vele, mint a MÁV Biztosító első emberével, számukra csupán akkor derült ki, hogy más a vevő, mikor Kiss egy addig sosem látott cég nevében írta alá az adásvételi szerződést, s annak a cégnak a számlájáról utalták át a vételárat.

Az eladók úgy gondolták, néhány tranzakcióval eltüntetik az ingatlan eladásábl származó bevételt, hogy ne kelljen utána adót fizetni. Ehhez a velük kapcsolatban álló cégek láncolatán keresztül futtaták a pénzt, egy bécsi bankban egyetlen fiókon belül hatszor is áthelyezték, mindig más számlára, végül pedig visszautalták Budapestre, és végül készpénzben felvették. Mindez már akkor történ, mikor a vámőrség, a PSZÁF is megkezdték a vizsgálatokat a szervezetnél. Amikor felkeresték az eladókat, a cég képviselője mindent beismert.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az "alapügyben" - vagyis, hogy hová tűnt 1 milliárd forint az egyesület számlájáról a Vám- és Pénzügyőrség központi Bűnüldözési Parancsnoksága szakértők bevonásával tovább folytatja az eljárást.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Kiszámoló  |  2023. december 8. 19:24
Kiderültek a részletek az új villanyautós pályázatról, az eddigi legbőkezűbbre sikeredett. Csak váll...
MEDIA1  |  2023. december 8. 16:54
Úgy tűnik, mérföldkőhöz érkezett a Viasat és AXN csatornákat működtető Antenna Entertainment tévétár...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem