15 °C Budapest

Újabb fordulat MÁV Biztosító ügyben

Pénzcentrum
2008. június 17. 08:15

Egy MÁV-biztosított önfeljelentése szerint egyes ügyfelektől a MÁV Biztosító elnöke zsebbe visszakérte a kifizetett kártérítés egy részét, cserébe pedig a ténylegesnél magasabb kárösszeget állapított meg részükre - értesült a Népszabadság.

Az ügyfél vesztegetésért jelentette fel önmagát és Kiss Bálintot, a MÁV Biztosító Egyesület elnökét. Az Egyesület körüli botrányokat látva az azokkal összefüggésben indult pénzügyőrségi nyomozás kapcsán visszakozott. Hogy javítsa helyzetét, a jogosulatlanul nála maradt összeg nála maradt részét állítólag visszafizette a biztosítónak, majd megtette a feljelentést.

Az ügyben várhatóan vesztegetés, valamint sikkasztás gyanújával indulhat eljárás. A pénzügyőrség már továbbította a feljelentést a BRFK-ra. Kiss Bálint ügyvédje úgy nyilatkozott, nem tud a feljelentésről.

A rendőrségen landolt a MÁV Biztosító Egyesület ingatlanvásárlásának dokumentációja is, amely az egyik utolsó tranzakciója volt a Kiss Bálint által vezetett társaságnak. Kiss egy többfordulós tárgyalás végén vásárolt egy ingatlant a majdan megalakuló új társaságnak, 200 millió forintért. Az eladók mindvégig úgy tárgyaltak vele, mint a MÁV Biztosító első emberével, számukra csupán akkor derült ki, hogy más a vevő, mikor Kiss egy addig sosem látott cég nevében írta alá az adásvételi szerződést, s annak a cégnak a számlájáról utalták át a vételárat.

Az eladók úgy gondolták, néhány tranzakcióval eltüntetik az ingatlan eladásábl származó bevételt, hogy ne kelljen utána adót fizetni. Ehhez a velük kapcsolatban álló cégek láncolatán keresztül futtaták a pénzt, egy bécsi bankban egyetlen fiókon belül hatszor is áthelyezték, mindig más számlára, végül pedig visszautalták Budapestre, és végül készpénzben felvették. Mindez már akkor történ, mikor a vámőrség, a PSZÁF is megkezdték a vizsgálatokat a szervezetnél. Amikor felkeresték az eladókat, a cég képviselője mindent beismert.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az "alapügyben" - vagyis, hogy hová tűnt 1 milliárd forint az egyesület számlájáról a Vám- és Pénzügyőrség központi Bűnüldözési Parancsnoksága szakértők bevonásával tovább folytatja az eljárást.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem