24 °C Budapest

Újabb fordulat MÁV Biztosító ügyben

Pénzcentrum
2008. június 17. 08:15

Egy MÁV-biztosított önfeljelentése szerint egyes ügyfelektől a MÁV Biztosító elnöke zsebbe visszakérte a kifizetett kártérítés egy részét, cserébe pedig a ténylegesnél magasabb kárösszeget állapított meg részükre - értesült a Népszabadság.

Az ügyfél vesztegetésért jelentette fel önmagát és Kiss Bálintot, a MÁV Biztosító Egyesület elnökét. Az Egyesület körüli botrányokat látva az azokkal összefüggésben indult pénzügyőrségi nyomozás kapcsán visszakozott. Hogy javítsa helyzetét, a jogosulatlanul nála maradt összeg nála maradt részét állítólag visszafizette a biztosítónak, majd megtette a feljelentést.

Az ügyben várhatóan vesztegetés, valamint sikkasztás gyanújával indulhat eljárás. A pénzügyőrség már továbbította a feljelentést a BRFK-ra. Kiss Bálint ügyvédje úgy nyilatkozott, nem tud a feljelentésről.

A rendőrségen landolt a MÁV Biztosító Egyesület ingatlanvásárlásának dokumentációja is, amely az egyik utolsó tranzakciója volt a Kiss Bálint által vezetett társaságnak. Kiss egy többfordulós tárgyalás végén vásárolt egy ingatlant a majdan megalakuló új társaságnak, 200 millió forintért. Az eladók mindvégig úgy tárgyaltak vele, mint a MÁV Biztosító első emberével, számukra csupán akkor derült ki, hogy más a vevő, mikor Kiss egy addig sosem látott cég nevében írta alá az adásvételi szerződést, s annak a cégnak a számlájáról utalták át a vételárat.

Az eladók úgy gondolták, néhány tranzakcióval eltüntetik az ingatlan eladásábl származó bevételt, hogy ne kelljen utána adót fizetni. Ehhez a velük kapcsolatban álló cégek láncolatán keresztül futtaták a pénzt, egy bécsi bankban egyetlen fiókon belül hatszor is áthelyezték, mindig más számlára, végül pedig visszautalták Budapestre, és végül készpénzben felvették. Mindez már akkor történ, mikor a vámőrség, a PSZÁF is megkezdték a vizsgálatokat a szervezetnél. Amikor felkeresték az eladókat, a cég képviselője mindent beismert.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az "alapügyben" - vagyis, hogy hová tűnt 1 milliárd forint az egyesület számlájáról a Vám- és Pénzügyőrség központi Bűnüldözési Parancsnoksága szakértők bevonásával tovább folytatja az eljárást.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 14. 14:34
Vakmajom szerint nem túlzás azt állítani, hogy a Better Call Saul cím amerikai tévésorozat átformált...
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 19:52
Leadja az Elcserélt élet (Um Lugar ao Sol) cím brazil telenovellát az RTL Klub.
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05