16 °C Budapest

MÁV Biztosító: megint pótdíj?

Pénzcentrum
2008. július 8. 08:37

Július 24-én tartja a MÁV Biztosító a soron következő közgyűlését, amelyen a kötelező biztosítások, valamint egyéb üzletágak átruházásán kívül napirendre kerül a pótdíj kivetésének lehetősége is - tudósít a Népszabadság.

Az egyesület ügyfelei/tagjai négy napirendi pontban határoznak majd, ezek közül három alapvetően befolyásolja majd a biztosító jövőjét. Az első a kgfb üzletágra kiírt pályázat lesz, hat biztosító (Genertel, KÖBE, K&H Biztosító, Magyar Posta Biztosító, Signal, Union) érdeklődik a szerződések iránt. Azt azonban egyelőre nem tudni, lesz-e pályázat, ugyanis a benyújtásra megszabott határidő még nem zárult le. Attól függetlenül, hogy ki veszi át végül az ügyfeleket, idén a díjak már nem változhatnak, sőt az átruházás ideje alatt 30 napig más biztosítóhoz is szerződhetnek az ügyfelek.

Amennyiben a kgfb-állomány átruházása nem lesz elég ahhoz, hogy a biztosító szavatoló tőkéjét elérje a minimumot, abban az esetben kerülhet sor további üzletágak átruházására. Amennyiben ez a helyzet áll elő, úgy a második napirendi pont keretében kell majd a tagoknak dönteni arról, hogy melyik üzletágtól váljanak még meg.

Annak ellenére, hogy a júniusi közgyűlésen a tagok nagy többséggel leszavazták a pótdíj bevezetésének lehetőségét, a júliusi közgyűlés harmadik pontja ismét erről szól. Ha ezt megszavazzák a tagok, akkor azonnal dönthetnek is a pluszbefizetés mértékéről is.

A júniusi közgyűlésen Gazda Pusztai Sándor felügyeleti biztos úgy tájékoztatott, hogy szerződésenként 30 ezer, vagyis összesen mintegy 6 milliárd forintos pótdíjat kellene befizetni ahhoz, hogy a biztosító működőképes maradjon. Igaz, a szakember is elismerte, a pótdíjat nem lehet behajtani a tagokon, maguktól pedig valószínűleg nem is fizetnék be.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?