28 °C Budapest
Car mechanic man at the garage fixing the engine. Hands of car mechanic with wrench in garage. Close up hands of unrecognizable mechanic doing car service and maintenance. Auto Service Business Concept. Pro Car Mechanic Taking Care of Vehicle. Checking Under the Car Hood.

Mostantól retteghetnek az elektromosautó-gyártók: ezek az új motorok tehetik be a kaput nekik

2024. május 28. 11:15

A Toyota új generációs, különböző üzemanyagokkal kompatibilis kompakt motorokat mutatott be, amelyek hozzájárulnak a szigorúbb kibocsátási normák teljesítéséhez és a vállalat értékesítési stratégiájának diverzifikálásához - írja a Reuters.

A Toyota Motor bejelentette új generációs motorjainak fejlesztését, amelyek hibrid és bioüzemanyaggal működő járművekben is alkalmazhatók lesznek. Ez a lépés a vállalat szigorúbb kibocsátási normák elérésére irányuló törekvésének, valamint az elektromos járműveken túlmutató értékesítési stratégia erősítésének a része. A tokiói médiaszemlén a Toyota mellett a Subaru és a Mazda is részt vett, bemutatva a 1,5 literes és a 2,0 literes új motorokat, amelyek kisebb térfogattal és magassággal rendelkeznek az elődeikhez képest.

A három autógyártó közös célja az volt, hogy optimalizálják ezeket a motorokat az elektromos meghajtású egységekkel való integráció érdekében. Az új motorok kompatibilitása alternatív üzemanyagforrásokkal - mint például az e-üzemanyagok és bioüzemanyagok - segíthet csökkenteni a belsőégésű motorok szén-dioxid-kibocsátását.

A Toyota különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezekkel a kompaktabb motorokkal új lehetőségeket nyisson meg a járművek formatervében. Példaként említették az új 1,5 literes motort, amely 10%-kal kisebb térfogatú és könnyebb az előző generációs 1,5 literes motoroknál. Az új 2,0 literes turbómotor hasonló mértékű javulást ígér a jelenlegi 2,4 literes turbómotorokhoz képest.

Az Európai Unióban tervezett "Euro 7" kibocsátási szabályozás és az új CO2-kibocsátó autók értékesítésének 2035-től történő betiltása miatt az autógyáraknak alkalmazkodniuk kell a szigorodó előírásokhoz. A Toyota ebben az összefüggésben egy "többutas" megközelítést alkalmazva törekszik a szén-dioxid-semlegesség felé vezető úton haladni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A vállalat értékesítésieinek jelentős része továbbra is benzin-elektromos hibridekből áll, míg a plug-in hibridek, üzemanyagcellás és teljesen akkumulátoros elektromos járművek együttesen csak kis részt képviselnek. Akio Toyoda elnök szerint az elektromos meghajtású járművek piaci részesedése nem fogja meghaladni a globális autópiac 30%-át; a fennmaradó részt más típusú hajtáslánccal rendelkező járművek fogják kitölteni.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem