3 °C Budapest

Címke: elektromos autó hírek (7 cikk)

Pénzcentrum | 2010. augusztus 5. 09:32

Elektromos bérautó-hálózatot terveznek Budapestre

Bérelhető elektromos kisautókkal töltené meg a főváros utcáit a Brixxon Electric MotorCars nevű vállalkozás. A kocsik először 2011 márciusában lennének elérhetőek, ha minden a tervek szerint alakul a Brixxon projektje körül - írja a Napi Gazdaság.

Pénzcentrum | 2009. május 8. 12:02

Meglestük az Opel elektromos kisautóját - képek

A pénzügyi nehézségek ellenére az Opel úgy döntött, hogy folytatja az elektromos meghajtású városi kisautó fejlesztését. A tervek szerint 2012-ben gördülhet le az első kizárólag árammal hajtott európai autó a futószalagokról.

Pénzcentrum | 2008. szeptember 18. 15:00

"Vegyél elektromos kocsit és kevesebb lesz az adód" - Mit tesznek az amerikaiak?

Éppen tegnap mutatták be a nagyközönség számára a Chevrolet Volt prototípusát a General Motors 100 éves fennállásának ünnepségén. Annak ellenére, hogy a kocsi bizonyosan nem lesz 2010-ig megvásárolható, már most bekerült egy olyan törvénybe, amely az ilyen kocsit vásárlóknak akár 5000 dollárnyi (839 ezer forintnyi) adójóváírást is lehetővé tesz.

Pénzcentrum | 2006. február 22. 12:51

Minden, amit tudni akartál a hibridekről

Egekbe szökik az olaj ára, napról-napra többet fizetünk egy liter benzinért, egyre jobban romlik a környezet állapota. Ezekkel a hírekkel minden nap találkozhatunk a médiában. Sokan, ezen problémákra megoldásaként, az alternatív üzemanyagokat és az azokat hasznosító gépjárművek alkalmazását említik. Azonban, hiába terjednek el egyre inkább a hibrid autók és hiába használják egyre többen, még mindig rengeteg legenda lengi körül létezésüket. Ezen dolgok egy részéről rántjuk most le a leplet.