34 °C Budapest
Minsk, Belarus, August 2021 - Office of dealer Mercedes-Benz. Mercedes-Benz is a German automobile manufacturer

Ennyit az elektromos autókról? Visszavonulót fújt a Mercedes: visszaállnak a benzinre, hibridre

2024. május 8. 15:14

A Mercedes-Benz eláll az elektromos járművek piacán kitűzött kitűzött ambiciózus céljaitól a gyengülő eladási adatok miatt - közölte a Bloomberg. A cég a belátható jövőben továbbra is gyárt majd belső égésű motorral működő és hibrid modelleket, ha a kereslet ezt indokolja - írták. .

A Mercedes-Benz Group AG visszavonulót fújt: azt közölte eláll a korábban kitűzött ambiciózus elektromos járművekkel kapcsolatos céljaitól. A gyengülő eladások miatt a cég a belső égésű motorok felé fordul. Ola Källenius, a vállalat vezérigazgatója szerint az elektromos járművekre való átállás hosszabb időt vehet igénybe, mint előzetesen várták. A cég tervei szerint továbbra is gyártani fog belső égésű motoros és hibrid járműveket, amennyiben a piaci kereslet ezt indokolja.

A Mercedes első negyedéves árrése 9%-ra csökkent, ami több mint két éve a legalacsonyabb szint. Ez részben az elektromos járművek, például az EQS és EQE modellek alacsony megrendelései miatt van. Az autógyártók közül nem csak a Mercedes szenved az elektromos autók iránti kereslet csökkenésétől; a támogatások megszüntetése és a töltőinfrastruktúra hiányosságai is hozzájárultak ehhez.

A nagyobb belső égésű motorral hajtott járművek továbbra is jelentős nyereséget generálnak az autógyártóknak. Kína piaca különösen fontos lehet a luxusautó-gyártók számára, mivel ott még mindig nagy kereslet van ezekre a modellekre. Janne Werning szerint a belső égésű motorokhoz való ragaszkodás ronthatja a haszonkulcsokat és osztalékokat. A befektetések megoszlása közötti döntés hatással lehet az eredményességre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elmúlt két évben, amióta Källenius bemutatta stratégiáját, a Mercedes kapitalizációja csak csekély mértékben nőtt. Daniel Schwarz elemző szerint ez még mindig jó stratégia lehet ahhoz, hogy a Mercedes megkülönböztethesse magát versenytársaitól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem