Bangkok, 2021. november 30.Az új Toyota Corolla Cross GR Sport a 38. Bangkoki Autószalon sajtónapján, 2021. november 30-án. A szervezõk mintegy 800 ezer látogatót várnak a 12 napos eseményre, amelynek középpontjában az elektromos jármûvek állnak.MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Itt a Toyota rendkívüli bejelentése a hibrid benzin-elektromos autókról

MTI
2024. április 25. 12:31

A Toyota Motor, Japán legnagyobb autógyártó vállalata a cég történetében a legtöbb, 9,97 millió autót gyártott gyáraiban világszerte a március végével lezárt 2023-as pénzügyi évben - áll a vállalat honlapján megjelent éves jelentésben.

Az autógyártás ugyan 9,2 százalékkal nőtt éves összevetésben, de nem sikerült teljesítenie azt a tervet, hogy 10,1 millió járművet állítson elő.

A Toyota a 2023-as pénzügyi évben több mint 10,31 millió járművet adott el világszerte, ami szintén a legtöbb a cég fennállása óta. Az értékesítés 7,3 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A Toyota szerint stabil volt a kereslet az Egyesült Államokban, az EU-országokban és Japánban, ugyanakkor Kínában - a világ legnagyobb autópiacán - csökkentek az eladások.

A Toyota szerint jelenleg a hibrid benzin-elektromos autók iránt a legnagyobb a kereslet világszerte. A japán cég egyben jelezte, hogy 2025-ről 2026-ra halasztja el elektromos járművek (EV) gyártásának megkezdését az Egyesült Államokban, és visszafogja a hazai termelést is, hogy biztosítsa a termékbiztonságot és a minőséget, miután ezek miatt több botrány is volt a csoport vállalatainál.

Címlapkép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem