18 °C Budapest
Új filléres kínai népautó tarolhat Magyarországon: áprilisban jelenik meg, mindent boríthat a piacon

Új filléres kínai népautó tarolhat Magyarországon: áprilisban jelenik meg, mindent boríthat a piacon

2024. március 16. 16:02

Az MG Motor kínai autógyártó cég nagy sikereket aratott Angliában a kisautó MG3-mal. A friss generáció elérhető lesz Európa többi részén is – első körben hibrid meghajtással. A MG3 Hybrid+ piaci bevezetése 2024 áprilisában várható. Árakat még nem tudni, az előző generáció az Egyesült Királyságban kb. 6,7 millió forintba került.

A kínai autógyártó cég, az MG Motor az Angliában sikeres MG3-asát új generációban hozza el a kontinentális Európába is. A Genfi Autószalonon bemutatott kisautó a német kereskedésekben 2024 áprilisától lesz elérhető, és teljes hibrid meghajtásával a Toyota Yaris, a Renault Clio, valamint a VW Polo és az Opel Corsa ellen fog versenyezni - számolt be a Német Autóklub.

Németország és Európa számára az MG legkisebb modellje teljesen új termék lesz, míg Kínában és más ázsiai országokban már két generációja is volt 2008 óta. Egyes jelentések szerint az Egyesült Királyságban a második generáció volt a minden idők legkelendőbb kínai autója. A harmadik generációnak hasonló sikereket remélnek a kontinensen. Ebben az átszabott formaterve is segíthet: a dinamikusan megvágott homlokzat és a merész hátsó design a márka jelenlegi megjelenéséhez igazodik, számos elemet kölcsönöz a nagyobb MG4 modelltől.

Belül az MG3 klasszikus kapcsolókat és gombokat kombinál egy viszonylag kis érintőképernyővel a középkonzolon. A hátsó üléseken két kényelmes külső hely és egy kicsit szűkebb középső ülés található. Az alapállapotú csomagtartó 293 literes, ami versenytársai között inkább a felső kategóriába esik. Ugyanez igaz az MG3 hosszára is, ami 4,11 méter.

A hajtás tekintetében az MG3 Hybrid+ nem használja a nagyobb modellekből ismert, tiszta elektromos meghajtást. Ehelyett először egy teljes hibridet kínál, amely egy 1,5 literes benzinmotort kombinál egy elektromos motorral, amely rövid távokon képes önállóan is hajtani a kocsit. Az 1,83 kWh-s akkumulátor valószínűleg csak néhány kilométert tesz lehetővé tiszta elektromos üzemmódban, így az elektromotor fő feladata a benzinmotor takarékosságának támogatása - egy kisautóhoz képest bőséges teljesítmény, 194 lóerő áll rendelkezésre a két motort összeadva. Álló helyzetből körülbelül 8 másodperc szükséges a 100 km/h sebességhez. A hajtást egy háromfokozatú automatikus sebességváltó szabályozza. A hibrid mellett később elérhető lesz egy benzinmotoros változat is.

Az árakra vonatkozó információkat az MG Motor egyelőre nem tette közzé. Az Egyesült Királyságban az előző modellt átszámolva körülbelül 6,7 millió forintért lehetett megvásárolni, és így olcsóbb volt, mint a versenytársak. A hibrid meghajtású, új változat valószínűleg nem lesz elérhető ennyiért, valamelyest kompenzálhatja a vásárlókat, hogy a gyártó gazdag alapfelszereltséggel szállítja le a kocsit.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az új modellben többek között elérhető lesz egy 10,25 hüvelykes infotainment rendszer navigációval, tolatókamera és az Apple Carplay vagy az Android Auto integráció. Három felszereltségi szintet terveznek, amelyek a "Standard", "Comfort" és "Luxury" nevet viselik majd.

A németek szerint az MG a tömegpiacot célozza meg a 3-assal. A kínaiak kínálatában az új modell a kompakt MG4 és MG5 modellek alatt lesz egyfajta alapmodell. A termékportfólió másik végén a Cyberster áll majd, egy látványos elektromos roadster, szárnyas ajtókkal, amely szintén 2024-ben kerül piacra. Így a márka európai kínálata hét modellt foglal majd magába.

Címlapkép: MG

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem