12 °C Budapest
This is a T-junction in south London, and frost has done its work heaving up the surface in an area already weakened by previous road repairs. The aggregate stone beneath the surface is exposed and is scattering across the road. This sort of adverse frost action can take place place in two main ways. The first is frost heave, where ice forms below ground level and pushes the surface upwards. The second involves weakening of the substrate due to saturation of the under-surface as the ice melts.

Szomorú látlelet a magyar utakoról: na, ezért vagyunk mi a kátyúk országa

2023. május 1. 19:05

Csupán a magyar közúthálózat harmada nevezhető jó minőségűnek, több mint 40 százalék pedig kifejezetten rossz állapotban van. A közlekedéspszichológus szerint az autóst az billenti ki az egyensúlyából, ha olyan helyzettel találkozik, amivel hirtelen nem tud mit kezdeni, ilyen lehet például a rossz útszakasz.

Az országos közutak több mint 40 százalékának a burkolata minősül rossznak a Magyar Közút adatai szerint. Az egytől ötig terjedő skálán csupán a harmaduk éri el a jó minősítést - hangzott el az ATV Híradóban.

Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus szerint az autóst az billenti ki az egyensúlyából, ha olyan helyzettel találkozik, amivel hirtelen nem tud mit kezdeni. Így a vacak útminőség is hátráltató körülmény lehet.

A rossz utat nagyon nehezen toleráljuk, és nagyon sokat szidjuk, viszont a jó minőségű utat könnyű megszokni egyfelől, másfelől csábít arra, hogy gyorsabban közlekedjünk, tehát nem von el annyi figyelmet, és egy kicsit a versenyzőbb hajlamú járművezetőket csábítja arra, hogy nagyobb sebességtúllépéssel közlekedjenek

- magyarázta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem