13 °C Budapest
Hands on steering wheel, Driving car

Jöhet a szigorítás: nem biztos, hogy 89 évesen is vezethet majd Bodrogi Gyula

2023. április 18. 09:33

Nagy port kavart, hogy az Európai Unió szigorítaná az idősek jogosítványhosszabbításának feltételeit. Sokak szerint a döntés nem veszi figyelembe a valós helyzeteket. Legutóbb Bodrogi Gyula árulta el a Fókusznak, hogy nem szívesen mondana le az autóvezetésről. A 89 éves színész úgy véli, az egy jó karbantartás az agynak.

A napokban 89. születésnapját ünneplő Bodrogi Gyula nemrég a Fókusznak nyilatkozott és többek között elárulta, hogy szeretné túlszárnyalni években néhai dédnagyanyját, aki 96 évig élt. A színész kitért arra is, hogy hiába közel 90 éves, az autóvezetésről nem akar lemondani, ugyanis kiváló tréningnek tartja azt az agyra nézve.

Mint ismert az Európai Unió szigorítaná az idősek jogosítványhosszabbításának feltételeit. A tervek szerint 70 év felett maximum 5 éves időközönként egy alkalmassági vizsgálaton kellene résztvenni, ami nem csak orvosi vizsgálatból állna, hanem egyfajta KRESZ-tesztből is.

minden közúti forgalomban résztvevőnek rendszeresen és mindenekelőtt önkritikusan meg kell kérdőjeleznie saját vezetési képességeit

- mondta el a német autóklub (ADAC) közlekedési elnöke aki hozzátette, nem akarnak társadalmi konfliktust gerjeszteni, de tény, hogy rengeteg szépkorú sofőr nem gyakorol önkritikát és rosszul méri fel képességeit.

A Nemzet színésze, a 89 éves Bodrogi Gyula szerint viszont a vezetés egyfajta tréning.

az egy olyan koncentrálás, ha valaki komolyan csinálja… mert ha valaki link, rögtön megy az árokba. De ha komolyan csinálja, és megpróbál nemcsak maga helyett gondolkodni, hanem még másik két autó helyett, akkor is lehet baj, de akkor elkerülhető sok-sok szerencsétlenség. És ez különben vonatkozik az életre is

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mesélte a színész.

Korábban egyébként az ADAC elnöke is elmondta  az uniós javaslat ebben a formában nem gondol a valós helyzetekre. Hozzátette, véleményük szerint pont, hogy az idősebb autósokra jellemző a helyzethez igazodó vezetési stílus és az előrelátó vezetés, kerülik a kockázatos manővereket.

Korábban a Pénzcentrum olvasói is szavaztak a nagy port kavart kérdésben. Az eredmény szerint az emberek nagy része nem vagy csak részben szigorítana és fontosnak tartják, hogy ne csak az életkor, de az egészségi állapot is döntsön a döntéshizatalkor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm